Musorujsag
Élő Eredmények

Barrichello szerint Hamilton tehetségesebb, mint Senna és Schumacher

Barrichello szerint Hamilton tehetségesebb, mint Senna és Schumacher

GMM
A korábbi bajnoki ezüstérmes, Rubens Barrichello úgy véli, az utóbbi években több rekordot is megdöntő Lewis Hamilton Michael Schumachernél és Ayrton Sennánál is tehetségesebb autóversenyző.

Hosszú évekig folytak szintén hosszú viták arról, Schumacher vagy Senna volt minden idők legjobb F1-es versenyzője, az utóbbi időkben pedig (több korábbi nagyságé mellett) Hamilton nevét is egyre gyakrabban előveszik az erről értekező szurkolók és szakemberek, a brit ugyanis számos rekordot megdöntött, és sorra nyerte a bajnoki címeket.

Legutóbb a hosszú pályafutása során Senna, Schumacher és Hamilton ellen is versenyző Barrichello illette komoly dicsérettel a Mercedes klasszisát, amikor az ESP arra kérte, a sportág nagyjainak tulajdonságait „felhasználva” alkossa meg a tökéletes pilótát.

Rubens Barrichello (Fotó: XPB)

„Hamilton valószínűleg tehetségesebb, mint Michael és Ayrton” – kezdte a brazil, aki számára Senna mindig egyfajta példakép volt, Schumachert pedig közelről is jól ismerhette, hiszen 2000 és 2005 között csapattársa volt a Ferrarinál. „Lewisnak eddig csak az érettség hiányzott, de nagyon sokat fejlődött ezen a téren, és most már mind láthatjuk, mi lett az eredménye ennek a fejlődésnek.”

Kiemelte, Hamilton a döntő, stresszes pillanatokban is meg tudja már őrizni hidegvérét, ez pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy összetettebb, még erősebb versenyző legyen. „A Brazil Nagydíj csapatrádiós beszélgetéseit hallgatva feltűnik, mennyire hihetetlenül nyugodt, miközben különböző információkat közvetít és elmondja, mire van szüksége, vagy épp mire nincs szüksége” – magyarázta a kétszeres bajnoki bronz (2001, 2009) és bajnoki ezüstérmes (2002, 2004).

Amikor végül „felépítette” tökéletes versenyzőjét, Barrichello mindhárom nagy bajnoktól „kölcsönvett” egy-egy irigylésre méltó tulajdonságot. „Az én tökéletes pilótám megkapná Ayrton ügyességét, Michael bátorságát és Hamilton összehangoltságát. Azt nagyon megnézném, ha lenne egy ilyen versenyző” – mondta.

Michael Schumacher és Rubens Barrichelllo (Fotó: XPB)

 

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak