Musorujsag
Élő Eredmények

Grosjean már elgondolkodott a visszavonuláson is

Grosjean már elgondolkodott a visszavonuláson is

GMM
Bár a 2020-as szezont követően továbbra is a mezőnyben szeretne maradni, hiszen szereti magát a versenyzést és mindent, ami az F1-es szerepléssel jár, Romain Grosjean már elgondolkodott a visszavonuláson is.

A tavalyi szezon során több alkalommal is fölmerült, a 2019-es lehet Grosjean utolsó éve a királykategóriában, teljesítménye ugyanis elmaradt a várttól, miközben több hibát is elkövetett. Később azonban javított, és csapatát, a Haast is meggyőzte, megéri szerződést hosszabbítani vele 2020-ra is. A rutinos francia tehát továbbra is a mezőny tagja marad.

Az esetleges búcsú kapcsán nemrég elmondta, gondolkodott már azon, mikor kellene szögre akasztania a bukósisakot, ahogyan azon is, mihez kezdene az F1-es szereplés után, egyelőre azonban örül, hogy még mindig ott lehet a rajtrácson.

Romain Grosjean (Fotó: XPB)

Hiszen élvezi, amit csinál, és úgy érzi, még nem áll készen arra, hogy felhagyjon vele. „Való igaz, elgondolkodtam már ezen” – ismerte el őszintén. „Azért is, mert nagyon sok tervem van a Forma–1 utáni időszakra. Viszont még mindig csak 33 éves vagyok. Nem vagyok öreg. Láthatjuk, Kimi (Räikkönen) 40 éves, és még mindig nagyon jól vezet” – dicsérte korábbi csapattársát.

„Minden esetre, az én célom, az én vágyam továbbra is az, hogy itt maradjak a Forma–1-ben. Még mindig szeretnék egy versenyképes autóba ülni, hogy jól szórakozhassak és a mezőny elején lehessek” – folytatta jelenleg távolinak tűnő elképzelései felvázolásával.

„Ha ez lesz a helyzet, akkor továbbra is itt fogok maradni az F1 mezőnyében, mert nagyon szeretem. És nemcsak magát a versenyzést, hanem az utazást is, valamint az ezzel járó kihívásokat is. És egyébként is, ez az én szenvedélyem” – zárta gondolatát a francia, aki 2020-ban kilencedik tejes szezonjának vág neki a királykategóriában.

Romain Grosjean (Fotó: XPB)
Borítókép: Romain Grosjean (Fotó: XPB)

További tartalmak