Az autósport világát is sokkolta Kobe Bryant tragédiája

A Forma–1 és az autósport világát is sokkolta Kobe Bryant tragikus halálhíre. Több versenyző és csapat is tisztelgett az amerikai kosaraslegenda előtt.

A kosárlabda és az autóversenyzés talán nem állnak közel egymáshoz, az egyetemes sporton belül viszont nincsenek határok. Ezt most egy szomorú tragédia ismét megmutatta. Vasárnap este érkezett a hír, hogy helikopter-balesetben elhunyt az NBA történetének egyik legnagyobb kosárlabdázója, Kobe Bryant. A mindössze 41 esztendős legenda 13 éves lányával, Gianna Mariával és további 7 utassal szenvedett halálos balesetet Los Angeles közelében. Helikopterük lezuhant, majd azonnal  lángokba borult.

A 2000-es évek egyik legmeghatározóbb kosarasának halálhíre a motorsport közösségét is megrázta, több versenyző és csapat is részvétét fejezte ki.

Az Egyesült Államokban gyakran megforduló, baráti társaságával NBA-meccseket is látogató Forma–1-es címvédő, Lewis Hamilton közösségi oldalán búcsúzott Bryanttől. „Szomorúan értesültem, hogy elveszítettünk egy nagyságot. Kobe Bryant az egyik legnagyobb sportoló volt, igazi inspiráció nagyon sokunk számára, beleértve magamat is. Mély szomorúságot érzek a családja miatt és azok miatt, akik a világ minden táján felnéztek rá. Ő és a lánya is nyugodjon békében” – írta a Mercedes hatszoros világbajnoka.

A mclarenes Carlos Sainz egy fotót osztott meg a Los Angeles Lakers korábbi sztárjáról. „Egy igazi legenda éppen most távozott közülünk. Nyugodj békében, Kobe” – írta a spanyol.

„Egy igazi legenda” – osztotta meg e megállapítással a hírt a Twitteren Sergio Pérez, a Racing Point versenyzője. A 2009-es szezon világbajnoka, Jenson Button a következő sorokkal méltatta a kosarast: „Nyugodj békében, Kobe! Az egyik legnagyobb sportoló és sportember, aki valaha élt! A szívem megszakad az ő és a baleset további érintettjeinek családjáért.”


A korábbi bajnoki ezüstérmes, jelenleg a Forma–E-ben versenyző Felipe Massát is megrázta Bryant elvesztése. „Szomorú nap ez a sport számára. Isten óvja Kobe Bryant családját és barátait! Nyugodj békében” – írta a brazil.

F1-es csapatok is kifejezték részvétüket. „Egy igazi sportlegenda. Nyugodjon békében” – írta az Alfa Romeo. „Egy sportikon és legenda. Együtt érzünk és részvétünket fejezzük ki Kobe családja és barátai felé” – közölte a McLaren.