Musorujsag
Élő Eredmények

A Red Bull és a Renault is bővítette versenyzői akadémiáját

A Red Bull és a Renault is bővítette versenyzői akadémiáját

Red Bull, Renault
A Renault és a Red Bull is bővítette versenyzői akadémiáját: a bikások egy 14 éves amerikai tehetségnek adtak lehetőséget, míg a franciák a hazai Forma–4-es bajnokság tavalyi győztesére vetették ki hálójukat.

A Red Bull legújabb üdvöskéje Jak Crawford lesz, aki 2019-ben a NACAM Forma–4-es bajnokságban (ez a széria Mexikóban fut) versenyzett és ért el szép eredményeket: első teljes szezonjában máris hat futamgyőzelmet szerzett és másodikként végzett a pontversenyben, ennek köszönhetően pedig ő lett az év újonca.

Crawford idén már Európában folytathatja fejlődését: a német és az olasz F4-es szériában fog versenyezni a Van Amersfoort-istállóval. A csapattársa egyébként az a Jonny Edgar lesz, aki szintén a Red Bull pilótaprogramjának a tagja.

Jak Crawford Jak Crawford (Kép: Twitter)

A csapat akadémiájának „élversenyzője” 2020-ban az észt Juri Vips lesz, aki Japánban folytatja pályafutását, a Super Formula-sorozatban. Szintén magasabban rangsorolt versenyzőjük a japán Cunoda Júki, kinek pályafutása a Forma–2-ben folytatódik. A gárda természetesen az F3-ban is jelen lesz fiataljaival, itt Liam Lawson, Jack Doohan és Dennis Hauger képviseli őket.

Ami a Renault-t illeti, ők a francia F4-es bajnokság tavalyi győztesével, Hadrien Daviddel erősítenek. A 15 éves francia versenyző ezt a lehetőséget győzelme révén kapja, amit pályafutása első formaautós szezonjában ért el (a szezonban hét futamgyőzelme és hét dobogója volt).

Ő idén a Formula Renault Eurocupban versenyez majd. Ennek a szériának a címvédője, Oscar Pisatri egyébként szintén a franciák akadémiájának a tagja, és a Forma–3-ban képviseli majd az istállót. Rajtuk kívül az F2-ben második évére készülő Csou Kuan-jü, a szériában bemutatkozó Christian Lundgaard, valamint a tavaly az F3-ban edződő Max Fewtrell és a francia F4-et 2018-ban megnyerő Caio Collet tagja még a juniorcsapatnak.

Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)
Borítókép: Hadrien David (Kép: Renault)

További tartalmak