Musorujsag
Élő Eredmények

Norris most nem aggódik

Norris most nem aggódik

GMM
A debütálása előtt még aggódó, és alkalmasságát is megkérdőjelező Lando Norris most, második F1-es szezonját megelőzően úgy érzi, ezúttal felkészült, és tudja, hogy idén sokkal magabiztosabban ül majd autóba.

Bár a kisebb kategóriákban szép eredményei voltak, és azokon a Forma–1-es szabadedzéseken is meggyőző volt, melyeken a McLaren autóba ültette, Norris 2019 végén elismerte, mielőtt nekivágott első királykategóriás futamának, aggódott, megállja-e a helyét a mezőnyben, és egyáltalán van-e ott keresnivalója. Miután debütálása sikeres volt, ez az aggodalom hamar elmúlt.

Előszezonjára azonban még jellemző volt a feszültség és a már említett bizonytalanság, ezért nem érezhette úgy, hogy száz százalékosan felkészült az előtte álló kihívásokra. Most, hogy a félsz elmúlt, és egyéves rutin van a háta mögött, már magabiztosabban várja a szezont.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Nagyon várom már, hogy újra autóba ülhessek. Főleg ebben az évben” – jelentette ki egy, a McLaren által készített interjúban. „Rendben, ez már tavaly volt, de 2019-ben az év ezen szakaszában sokkal jobban izgultam a sok-sok újdonság miatt, amit még meg kellett tanulnom, mint most” – ismerte el őszintén.

„Ott voltak a szabályok, az új információk, a stratégia, a Forma–1-es munkamódszerek. Tényleg minden. Ezek közül most már nagyon sokat egész jól ismerek. Most jóval nyugodtabb vagyok, már nem vagyok annyira ideges” – hangsúlyozta.

„Ahelyett, hogy folyamatosan azon gondolkodnék, készen állok-e az első versenyemre, már tudom, hogy készen állok rá. És most ez tesz izgatottá” – zárta gondolatát a fiatal tehetség, aki 2020-szal kapcsolatban korábban az is elmondta már, több komolyságot fog magára erőltetni, mert fél, hogy mókás természete miatt kívülről úgy tűnik, kissé félvállról veszi feladatait.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak