Musorujsag
Élő Eredmények

Egyelőre szürke kígyó az új Alfa Romeo: az első fotók

Egyelőre szürke kígyó az új Alfa Romeo: az első fotók

Alfa Romeo
Öt nappal a hivatalos bemutatója előtt közzétette az első fotókat a 2020-as modelljéről az Alfa Romeo csapata, mely Olaszországban már pályára is vitte azt.

A múlt évhez hasonlóan a nagy testvér Ferrari versenypályáját, Fioranót választotta az Alfa Romeo a legújabb fejlesztésű F1-es gépének bejáratásához. Az olaszországi pályán Kimi Räikkönen ült először volán mögé. A C39-es nevében annak ellenére a régi Sauber névadási hagyományait követi (a „C” az alapító Peter Sauber felesége keresztnevének a rövidítése), hogy az Alfa Romeo tavaly hivatalosan is a nevére vette a csapatot.

Az új autó kinézetre egyelőre a Sauber 2013-as grafitszürke modelljét idézi: az alapszíne szürke, kígyóbőrt idéző mintát kapott, utalva az Alfa logójában szereplő állatra, motorborításán pedig Valentin-nap alkalmából egy vörös szív ragyog, melybe a jól ismert keresztes-kígyós logó látható. A masina oldalán már ott hirdeti érkezését az istállóval Robert Kubica tesztversenyző társaságában megállapodást kötő új főtámogató, az Orlen.

Az autóról az első fotók a helyszínen lévő kíváncsiskodók jóvoltából máris „kiszivárogtak”, aztán a csapat is közzétette az első képei.

Kimi Räikkönen az Alfa Romeo C39-essel (Fotó: Alfa Romeo) Az Alfa Romeo C39-es (Fotó: Formula1/Twitter)

Az új autó hű maradt elődjéhez, első szárnya a tavalyival azonos filozófiát követ, féklapjai  erőteljesen esnek kifelé. A széles orrkúpon ismég helyet kaptak az S-csatorna légbeömlő nyílásai, miközben a versenyző feje fölötti légbeömlő középen háromszögprofilt kapott, körülötte két ívelt csatorna helyezkedik el.

A gárda változatlan versenyzőfelállással, Kimi Räikkönennel és Antonio Giovinazzival várja az új bajnokság rajtját. Végleges külsőt kapó autójukat február 19-én, a barcelonai teszt első napjának reggelén, 8 óra 15 perckor fogják bemutatni a garázsuk előtt. Addig is itt van az egyre bővülő képgaléria az átmeneti festésről és a fioranói bejáratásról.

Képgaléria:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Kimi Räikkönen az Alfa Romeo C39-essel (Fotó: Alfa Romeo)
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2020/02/EQujTOVXUAENwyh-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Kimi Räikkönen az Alfa Romeo C39-essel (Fotó: Alfa Romeo)

További tartalmak