Egyelőre szürke kígyó az új Alfa Romeo: az első fotók

Öt nappal a hivatalos bemutatója előtt közzétette az első fotókat a 2020-as modelljéről az Alfa Romeo csapata, mely Olaszországban már pályára is vitte azt.

Kimi Räikkönen az Alfa Romeo C39-essel (Fotó: Alfa Romeo)
A múlt évhez hasonlóan a nagy testvér Ferrari versenypályáját, Fioranót választotta az Alfa Romeo a legújabb fejlesztésű F1-es gépének bejáratásához. Az olaszországi pályán Kimi Räikkönen ült először volán mögé. A C39-es nevében annak ellenére a régi Sauber névadási hagyományait követi (a „C” az alapító Peter Sauber felesége keresztnevének a rövidítése), hogy az Alfa Romeo tavaly hivatalosan is a nevére vette a csapatot.

Az új autó kinézetre egyelőre a Sauber 2013-as grafitszürke modelljét idézi: az alapszíne szürke, kígyóbőrt idéző mintát kapott, utalva az Alfa logójában szereplő állatra, motorborításán pedig Valentin-nap alkalmából egy vörös szív ragyog, melybe a jól ismert keresztes-kígyós logó látható. A masina oldalán már ott hirdeti érkezését az istállóval Robert Kubica tesztversenyző társaságában megállapodást kötő új főtámogató, az Orlen.

Az autóról az első fotók a helyszínen lévő kíváncsiskodók jóvoltából máris "kiszivárogtak", aztán a csapat is közzétette az első képei.

Kimi Räikkönen az Alfa Romeo C39-essel (Fotó: Alfa Romeo)

Az Alfa Romeo C39-es (Fotó: Formula1/Twitter)Az új autó hű maradt elődjéhez, első szárnya a tavalyival azonos filozófiát követ, féklapjai  erőteljesen esnek kifelé. A széles orrkúpon ismég helyet kaptak az S-csatorna légbeömlő nyílásai, miközben a versenyző feje fölötti légbeömlő középen háromszögprofilt kapott, körülötte két ívelt csatorna helyezkedik el.

A gárda változatlan versenyzőfelállással, Kimi Räikkönennel és Antonio Giovinazzival várja az új bajnokság rajtját. Végleges külsőt kapó autójukat február 19-én, a barcelonai teszt első napjának reggelén, 8 óra 15 perckor fogják bemutatni a garázsuk előtt. Addig is itt van az egyre bővülő képgaléria az átmeneti festésről és a fioranói bejáratásról.

Képgaléria:

Kimi Räikkönen az Alfa Romeo C39-essel (Fotó: Alfa Romeo)