Eközben Fioranóban: egyedi festéssel járatja be az Alfát Räikkönen

Miközben az F1 világa a Mercedes új autóját várja, Olaszországban szép csendben, rejtő színek alatt megkezdi az ismerkedést saját új modelljével az Alfa Romeo.

Kimi Räikkönen Fioranóban (Fotó: Alfa Romeo)
Ki mondta, hogy az autóbemutatót az első próbaút előtt kötelező megejteni? Miközben a Red Bull és a Mercedes bejáratásával egy napra időzítette új 2020-as versenygépének prezentálását, az Alfa Romeo úgy kezdi meg a munkát a C39-cel, hogy annak hivatalos érkezését csak jövő hétre, az első barcelonai teszt február 19-ei nyitónapjára hirdette meg.

Az előzetesen nem nagydobra vert bejáratásuk helyszíne a Ferrari tesztpályája, Fiorano, amely már a tavalyi gépük első útjának helyszíne is volt. Filmes napjukon rutinosabb versenyzőjük, Kimi Räikkönen viheti először pályára az új modellt – olasz források szerint Antonio Giovinazzinak Barcelonáig várnia kell az első köreire.

Fotó: Alfa Romeo

Fotó: Alfa RomeoAz olasz márkanév alatt futó hinwili alakulat csütörtökön közzétett egy fotót az autója motorborításának egy részletéről, mely arra utalt, a tavalyitól eltérő festésben fog pompázni a masina. Ennek kapcsán az Alfa-logóban lévő figurára utalva sejtelmesen csak annyit írtak, egy kígyó sokszor levedli bőrét, mielőtt elnyeri végleges külsejét.

Fotó: Alfa RomeoAzóta megvan e mondat megfejtése is: a C39-es Valentin-napra egy egyedi tesztfestést kapott, az előre megmutatott szürke alapon vörös embléma egy nagy szív részlete, a sötét alapszín pedig egy „rejtőszínű” tesztfestésé. Hamarosan talán képet is közölnek a rendhagyó dizájnról.

Lehetséges tehát, hogy hiába reménykedett, aki valami gyökeresen újat várt az alakulattól a festés terén, igaz, azt még nem tudni, pontosan milyen végleges külsőt fog kapni a 2020-as Alfa Romeo.