Musorujsag
Élő Eredmények

Eközben Fioranóban: egyedi festéssel járatja be az Alfát Räikkönen

Eközben Fioranóban: egyedi festéssel járatja be az Alfát Räikkönen

Alfa Romeo, Motorsport
Miközben az F1 világa a Mercedes új autóját várja, Olaszországban szép csendben, rejtő színek alatt megkezdi az ismerkedést saját új modelljével az Alfa Romeo.

Ki mondta, hogy az autóbemutatót az első próbaút előtt kötelező megejteni? Miközben a Red Bull és a Mercedes bejáratásával egy napra időzítette új 2020-as versenygépének prezentálását, az Alfa Romeo úgy kezdi meg a munkát a C39-cel, hogy annak hivatalos érkezését csak jövő hétre, az első barcelonai teszt február 19-ei nyitónapjára hirdette meg.

Az előzetesen nem nagydobra vert bejáratásuk helyszíne a Ferrari tesztpályája, Fiorano, amely már a tavalyi gépük első útjának helyszíne is volt. Filmes napjukon rutinosabb versenyzőjük, Kimi Räikkönen viheti először pályára az új modellt – olasz források szerint Antonio Giovinazzinak Barcelonáig várnia kell az első köreire.

Fotó: Alfa Romeo Fotó: Alfa Romeo

Az olasz márkanév alatt futó hinwili alakulat csütörtökön közzétett egy fotót az autója motorborításának egy részletéről, mely arra utalt, a tavalyitól eltérő festésben fog pompázni a masina. Ennek kapcsán az Alfa-logóban lévő figurára utalva sejtelmesen csak annyit írtak, egy kígyó sokszor levedli bőrét, mielőtt elnyeri végleges külsejét.

Fotó: Alfa Romeo

Azóta megvan e mondat megfejtése is: a C39-es Valentin-napra egy egyedi tesztfestést kapott, az előre megmutatott szürke alapon vörös embléma egy nagy szív részlete, a sötét alapszín pedig egy „rejtőszínű” tesztfestésé. Hamarosan talán képet is közölnek a rendhagyó dizájnról.

Lehetséges tehát, hogy hiába reménykedett, aki valami gyökeresen újat várt az alakulattól a festés terén, igaz, azt még nem tudni, pontosan milyen végleges külsőt fog kapni a 2020-as Alfa Romeo.

Borítókép: Kimi Räikkönen Fioranóban (Fotó: Alfa Romeo)

További tartalmak