Musorujsag
Élő Eredmények

Két bemutatóval zárul a hét: jön a címvédő és egy „új” csapat!

Két bemutatóval zárul a hét: jön a címvédő és egy „új” csapat!

Boxutca
Pénteken két újabb Forma–1-es autóbemutatóra kerül sor: a Mercedes már délelőtt bemutatja új versenygépét, míg a megújult Alpha Tauri este érkezik.

Miután a Racing Point és a Williams csak a jövő hétre időzítette új versenygépének bemutatását, ezen a héten a pénteki események zárják az F1-es programot. Elsőként a bajnoki címek védője, a Mercedes prezentálja az új masináját, amelyet egyúttal még ma be is fog járatni.

A W11-es kódjelű autóról az első fotókat a csapat ígérete szerint már reggel közzé fogja tenni, aztán magyar idő szerint 10 óra 30 perckor megejtik a hivatalos bemutatót Toto Wolff csapatfőnökkel, Lewis Hamiltonnal és Valtteri Bottasszal. Ezt az istálló YouTube-csatornáján, Facebook– és Twitter-oldalán lehet majd figyelemmel kísérni.

A kötelező körök után jönnek a pályán teljesített valódi körök. Délelőtt Bottast éri a megtiszteltetés, hogy először kihajthat a garázsból az új Ezüstnyíllal, majd átadja a volánt Hamiltonnak. A filmes napon legfeljebb 100 kilométert teljesíthet a két versenyző Silverstone-ban.

Azok után, hogy a Mercedes a tőle megszokott módon nagyjából az egész napot igyekszik lefedni a bemutatóval és bejáratással kapcsolatos tartalmakkal, a nap másik főszereplője az esti „főműsoridőt” választotta leleplezéséhez. A korábbi Toro Rossóról van szó, amely idén új névvel és arculattal folytatja szereplését: a Red Bull divatmárkáját, az Alpha Taurit népszerűsíti.

Már az Alpha Tauri milánói üzletében is visszaszámlálnak: a bemutatóval egy időben itt is leleplezik majd az új AT01-est (Fotó: Alpha Tauri) Már az Alpha Tauri milánói üzletében is visszaszámlálnak: a bemutatóval egy időben itt is leleplezik majd az új AT01-est (Fotó: Alpha Tauri)

Az ő évnyitó eseményükre az italgyártó Salzburg közeli reptéren lévő 7-es hangárjában kerül sor, este 20 órától. A nagyjából 50 percesre tervezett, az új divatkollekció prezentálásával egybekötött eseményt a gárda saját honlapján és YouTube-csatornáján fogja élőben közvetíteni, annak házigazdája korábbi versenyzőjük, David Coulthard lesz.

 

Borítókép: Fotó: Mercedes

További tartalmak