Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton is autóba ült: ő és Bottas is mosolyogva értékelt (frissítve)

Hamilton is autóba ült: ő és Bottas is mosolyogva értékelt (frissítve)

Mercedes
Átadta a volánt Lewis Hamiltonnak Silverstone-ban a Mercedest elsőként vezető Valtteri Bottas, majd mindketten értékelték rövid bejáratásukat.

Pénteken a Brit Nagydíj helyszínén mutatta be idei autóját a címvédő csapat. A Mercedes W11-es délelőtt teljesítette első köreit Valtteri Bottasszal, aki rövid menete végén széles mosollyal értékelte az egyelőre még csak az ismerkedésről és ellenőrzésekről szóló rövid menetét.

„Teljesítettem az első pár körömet a W11-gyel. Egészen klassz volt, hogy én lehettem az első, aki vezethette. Az első benyomás jó. Minden működik, és kezdetnek jó. Semmi sem volt rossz az autón eddig, de ez inkább még a rendszerek ellenőrzéséről szól, amik mind működnek, valamint arról, hogy megízleljük, milyen érzés vezetni az autót.”

„Jó volt minden. Sok visszajelzést adhatok még a fiúknak, akiknek pedig a következő napokban sok adaton kell végigmenniük a jövő heti tesztek előtt, amikre további javulásokat szeretnénk elérni. Jó látni, hogy a W11-es életre kelt. A csapat sokat dolgozott azért, hogy már a garázs elhagyása után egyből ilyen jól működjön. Büszke vagyok, hogy vezethettem, és a csapat minden tagjára is büszke vagyok. Jó nap volt – ennél jobb Valentin-napot nem is kívánhatnánk! Már várom a teszteket” – fogalmazott az előző bajnokságot másodikként záró finn.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes) Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

A Mercedes filmes  napja ezzel nem ért véget. Délutánra Lewis Hamilton pattant a volán mögé, hogy abszolválja új harci eszközével a szabályok által maximálisan engedélyezett 100 kilométer második felét. Az ismerkedés után a brit arcára is mosoly ült ki. „Most tértem vissza a pályáról. Már jó ideje csinálom ezt, de valahányszor sor kerül rá, az izgatottság foka mindig ugyanakkora, ha nem nagyobb. Nem tudom, hogy lehetséges ez. Az autót nagyszerűnek éreztem.  Nagyon sok ember dolgozott az autó megépítésén, de csak két személy vezetheti azt”– fogalmazott a címvédő.

„Ilyenkor a környezetedre figyelsz elsősorban, az üléspozícióra, a kormányműtől kapott visszajelzésre, továbbá egy kicsit kezdesz ráérezni az autó egyensúlyára is. De utóbbi nem egyszerű, mivel a pálya állapota nem volt tökéletes. Minden simán ment. A tesztekig nem fogjuk megtudni, hogy mennyire jó a gép, mekkora előrelépést jelent, de nem érzek nagy eltérést ahhoz képest, ahol tavaly Abu-Dzabiban voltunk, szóval ez kezdésnek jó ” – hangzott Hamilton elégedett konklúziója.

Borítókép: Lewis Hamilton a Mercedes W11-esben (Fotó: Mercedes)

További tartalmak