Norris Monaco helyett inkább a McLaren főhadiszállása mellé költözött

Noha Lando Norris egyre magasabbra emelkedik, nem tervezi, hogy kollégáihoz hasonlóan az „adóparadicsomnak” számító Monacóba költözik. Inkább egy olyan lakást választott, ami a McLaren főhadiszállásának „szomszédságában” található.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Amikor egy versenyző egyre elismertebb lesz, és egyre többet keres, szinte „elkerülhetetlenné válik”, hogy fontolóra vegye a Svájcba, vagy Monacóba költözést többek között az említett országok kedvező adótörvényei miatt. Bár egyre magasabbra kerül a ranglétrán, a McLaren ifjú titánja, Lando Norris nem szándékozik elhagyni hazáját, Nagy-Britanniát.

A 20 éves versenyző bár „otthon marad”, a határokon belül mégis költözik: Guildfordból egy, a McLaren wokingi főhadiszállásától kőhajításnyira található lakásba költözik, hogy a hétvégék közötti időben még könnyebben bejárhasson a gyárba.

„Sziklaszilárd helyem marad az Egyesült Királyságban” – kezdte. „Költöztem ugyan, de csak még közelebb a McLarenhez. Három percembe és 20 másodpercembe telik, hogy innen, a főhadiszállásról eljussak az új lakásomba. És akkor az utazás közben még a sebességhatáron belül maradtam” – tette hozzá gyorsan.

Lando Norris (Fotó: XPB)Kiemelte, bár Monaco vonzó lehet, ő sokkal érzi magát az Egyesült Királyságban, ezt pedig egyelőre sokkal fontosabbnak tartja. „Szeretek Londonba járni a barátaimmal, ahol mindig nagyon jól érezem magam. Ha elköltöznék Monacóba, akkor ezeket a találkozókat már nem élvezhetném” – utalt arra, hogy azok valószínűleg el is maradnának a nagyobb távolság miatt. „Az, hogy jól érezzem magam nekem most fontosabb. Ez döntő szempont abban is, hol és hogyan élek.”

Norris első szezonjában számos rajongót szerzett magának közvetlen megnyilvánulásaival, őszinte nyilatkozataival és vicces posztjaival. Ám rájött, ezeknek hátulütői is voltak. „Tovább is az vagyok, aki vagyok. Sokat viccelek, sokat mókázom. De néha változtatni kell a fókuszon. Nagyon keményen dolgozom, de a történteket lehet máshogy is ábrázolni, amit természetesen én is látok, tapasztalok. Sokan látják, hogy viccelődöm, és elkezdhetnek okolni a hibákért, mondván nem összpontosítok annyira a feladataimra, mint a többiek” – fogalmazott.

„Az esetek 90 százalékában ezek a megjegyzések nem igazán tudnak meghatni” – jegyezte meg a közösségi médiában érkező üzenetek kapcsán. „Nagyon viccesnek találom, néha mivel tudnak előjönni az emberek, miket pletykálnak és milyen elképzeléseik vannak a dolgokról. De még mindig megesik, hogy ez némileg bele tudja enni magát a fejembe. Nem mondanám, hogy mindez jó, vagy rossz hatással van rám” – zárta gondolatát.

A 2020-as tesztprogram (Grafika: Boxutca)

A 2020-as tesztprogram (Grafika: Boxutca)