Musorujsag
Élő Eredmények

Vandoorne büszke előléptetésére

Vandoorne büszke előléptetésére

Twitter
A Mercedes frissen kinevezett tartalékversenyzője, Stoffel Vandoonre büszke, hogy 2020-ban elérőbb léphet a címvédő csapat ranglétráján. A belgára – mivel más sorozatban is érdekelt – zsúfolt szezon vár, de áll elébe!

Miután Esteban Ocon távozott – a Renault gyári versenyzője lett – a Mercedesnek szüksége volt egy új tartalékosra (a csapatnál maradó Esteban Gutiérrez mellett), erre a posztra pedig Stoffel Vandoorne-t nevezte ki, aki 2019 óta tagja a csapatnak. A McLarentől kiszoruló belga kezdetben „csak” szimulátoros tesztversenyző volt, ma viszont feljebb lépett a ranglétrán.

A korábbi GP2-es bajnoknak természetesen nem ez lesz az egyetlen feladta „házon belül”, hiszen továbbra is ő lesz a Mercedes Forma–E-s csapatának egyik versenyzője (ebben a szériában három futam után egyébként pont ő vezeti a tabellát).

Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)

Bőven lesz tehát feladta a belga versenyzőnek, de ő áll elébe! Arra pedig külön büszke, hogy a Mercedes előléptette. „Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Mercedeshez tartalékversenyzőként” – mondta videós üzenetében, amit Mexikóban, a Forma–E következő állomásának helyszínén rögzítettek.

„Ez egyet jelent azzal, hogy nagyon-nagyon elfoglalt leszek idén, mert a Mercedesszel fogok utazni az összes versenyhelyszínre. Szerencsére nem lesz időpontütközés a Forma–E-vel. Szóval, nagyon elfoglalt leszek, de izgatott is vagyok” – magyarázta.

„Ez egy újabb előrelépés számomra a Mercedes családján belül. Most itt vagyok Mexikóban, erre a hétvégére ez a futam a legfontosabb számomra. Most erre összpontosítok. Nagyon remélem, hogy jó lesz, ismét sikerül majd jó eredményt elérnünk. Nemsokára látjuk, hogyan megy majd” – zárta gondolatát a fiatal pilóta.

A 2020-as tesztprogram (Grafika: Boxutca) A 2020-as tesztprogram (Grafika: Boxutca)
Borítókép: Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)

További tartalmak