Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel teszteli elsőként a Ferrarit

Vettel teszteli elsőként a Ferrarit

Speedweek, Motorsport
Sebastian Vettel viheti először pályára Ferrarit a jövő heti barcelonai első teszten. A német 2019 után már óvatos a téli gyakorlás kapcsán.

Már kedden bemutatta az SF1000-es kódjelű konstrukcióját a Ferrari csapata, ám a legfőbb rivális Mercedesszel és Red Bull-lal ellentétben a pályán egyelőre nem próbálta ki. Hogy terveznek-e filmes napos bejáratást a következő napokra, arról egyelőre nincs információ, ám az már eldőlt, hogy a jövő szerdán, február 19-én rajtoló első barcelonai teszthéten a csapat rutinosabb versenyzője, Sebastian Vettel hajthat pályára először az új négykerekűvel.

Miután a korábbi négyről háromnaposra rövidültek a tesztek, az időt ezúttal kicsit másképp kell majd felosztani a csapattársak között. A Ferrari ezt úgy oldotta meg, hogy a négyszeres világbajnoknak adta a teljes szerdai nyitónapot, csütörtökön felezett, és délután ülteti autóba Vettelt, míg a csütörtök délelőtt és a péntek egésze Charles Leclerc-é lesz.

A Ferrari egy évvel ezelőtt a tesztidényben még szárnyalt, aztán Ausztráliában jött a hideg zuhany. Emiatt a mostani felkészülésnek visszafogottabban és óvatosabban vágnak neki, tudva, hogy a Barcelonában tapasztaltak még nem jelentenek garanciát semmire az idény versenyeire vonatkozóan.

Vettel ennek kapcsán elmondta: „Nem emlékszem már rá, hogy hogyan éreztem tizenkét hónappal ezelőtt. Annyit tudok, hogy mostanra feltöltődtem, az autó létrejöttét izgalmas volt végignézni, és sokat beszélgettem a koncepciókról és ötletekről a mérnökökkel. Mint mondtam, nem emlékszem pontosan arra, milyen volt egy éve, de most magabiztosak és óvatosak vagyunk. Tavaly egyből jók voltak a megérzéseink, nagyszerűen alakult az első nap, az első teszthét, de aztán elég nehéz volt Ausztráliában, és hamar rájöttünk, hogy nem ott tartunk, ahol gondoltuk. Ennek ismeretében bármi is fog történni a következő két hétben, mi óvatosak maradunk Ausztráliáig.”

Borítókép: Fotó: Ferrari

További tartalmak