Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff: Hamilton minden centet megér!

Wolff: Hamilton minden centet megér!

Motorsport-Total
Lewis Hamilton csillagászati fizetési igényéről pletykált a tél folyamán a sajtó – főnöke nem sajnálná tőle a pénzt, ha ez lenne a maradása záloga. Ám nem hiszi, hogy ez lesz.

Noha mint azt a felek utólag megerősítették, nem volt valóságalapja a téli híradásoknak, amik Lewis Hamilton és a Mercedes szerződéshosszabbításról folyó tárgyalásairól szóltak, a versenyzőpiaci helyzet alapján ettől még tény, van olyan erős tárgyalási pozícióban a brit, hogy ténylegesen jelentős fizetésemelést követeljen munkaadójától a hosszabbításért, mint azt sokan feltételezték. Max Verstappen és Charles Leclerc már hosszú távra elkötelezte magát jelenlegi csapatához, így ha a Mercedes alternatívát keresne a hatszoros világbajnokkal szemben, szűkösek lennének a lehetőségei, amit a címvédő ki is használhat.

Hamilton kapcsán emlegettek már 45 és 55 milliós csillagászati fizetést is, és habár ez mind csak puszta találgatás, Toto Wolff csapatfőnök elismerte, ragaszkodnak annyira sztárjukhoz, hogy a pénz ne legyen akadály a közös folytatás előtt. Erre utal az is, hogy a brit már évek óta a mezőny legjobban fizetett tagja.

„Lewis a képességei csúcsán van. És annak az időszaknak, amelyben ekkora szuperösszegeket kereshet, természetesen megvannak a határai” – nyilatkozta az osztrák, utalva arra, hogy 35 évesen Hamilton előtt már kevesebb van az F1-ben, mint mögötte.

A szerződése csak 2020-ig érvényes, és egyelőre nyitott kérdés, meghosszabbítja-e. „Még elég időnk van arra, hogy összeüljünk” – mondta erről Wolff, hozzátéve, bármit is ír erről a sajtó, aligha a fizetés lesz a legfőbb vitapont az egyeztetésük során. „A realitás az, hogy a pénz már a múltban sem volt sarkalatos pont. Sokkal inkább a szabadidőről egyezkedtünk, ami az egyéb projektjeihez szükséges.”

A csapatfőnök egyértelművé tette, szeretnék Hamiltonnal folytatni 2020 után is, ám a szerződéshosszabbításról szóló tárgyalásaikat csak most, az új szezon beindultával kezdik meg, a szünetben nem is egyeztettek erről.

Borítókép: Toto Wolff és Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

További tartalmak