Musorujsag
Élő Eredmények

A Forma-1 szerint elfelejtettük

A Forma-1 szerint elfelejtettük

F1.com
10 esemény, amit a Forma-1 szerint már el is felejtettünk.

Vannak azok a cikkek, videók, amelyek címe egyértelműen azt jelenti ki, hogy valamilyen tudással már nem rendelkezel, vagy talán soha nem is rendelkeztél. Ezek azért jók, mert hívogatóak, hiszen a tudás, a bizonyításvágy mindannyiunkban ott van. Azaz, akik csak címeket olvasnak, és azok alapján kommentelnek, bennük már kevésbé fellelhető… De…

A Forma-1-es közösségi médiás srácok előszeretettel használják ezt a húzást, és olykor elég jó százalékban be is jön nekik. Mármint hogy nem emlékszel egy felidézett eseményre.

Most épp 10 olyan balesetet hoztak, amire szerintük nem emlékszünk, de mivel több magyar kötődés is fellelhető benne, nekünk talán kicsit könnyebb a helyzetünk.

Például rögtön a 9., amely Ralph Firman 2003-as szabadedzésen történt hungaroringi esését mutatja be, melynek kapcsán Baumgartner Zsolt jutott nagy lehetőséghez. A 6. esésnél aztán Zsolt már nem csak kapcsolódó elemként említhető, hanem elszenvedő félként is, hiszen Jenson Buttonnal ütköznek a belgiumi pályán.

Valójában azok az ütközéseknek, amelyről a videó feltöltője azt gondolja, hogy kitörlődtek a memóriánkból, nagy részük azért mélyen élhet sokunkban. Például Alan McNish átrepülése a korláton a suzukai 130r-ben? Avagy amikor Fernando Alonso picit betartott David Coulthardnak a nürburgringi sikán előtti féktávon? Sokáig emlék marad, pláne Coulthardnak, aki utána arról beszélt, hogy most már jobban megérti Michael Schumacher spái kirohanását…

Emlékek, amit, ha láttál, talán nem felejted, ha nem, akkor érdemes megnézned. A Forma-1 történelem részei.

Csak linkelni tudjuk, a Forma-1 nagyon nyitott, de szűk a bejárata – A videóért IDE TESSÉK kattintani.

További tartalmak