Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton elhintette, jó esély van a maradására

Hamilton elhintette, jó esély van a maradására

Sky Sports
A róla szóló téli találgatások után Lewis Hamilton egyértelmű célzást tett arra, hogy nem áll szándékában csapatot váltani.

A mostani idény végén lejár Lewis Hamilton szerződése a Mercedesszel. A felek egyelőre nemhogy nem hosszabbítottak, még csak el sem kezdték a konkrét tárgyalásokat az új megállapodásról. A télen sok találgatás zajlott arról, hogy a brit esetleg a Ferrarihoz igazolhat, ahol Charles Leclerc mellett nyílhat egy hely számára, amennyiben Sebastian Vettel távozik. A Daily Mail munkatársa a téma kapcsán nemrég megjegyezte, Hamilton apja, Anthony évekkel ezelőtt azt mesélte neki, hogy fia a pályafutása végén szívesen tenne egy próbát a Scuderiával. Mindez arra utal, a hatszoros világbajnok korábbi tervei között valóban szerepelhetett ez a forgatókönyv.

A helyzet azonban most úgy áll, hogy csekély az esély a megvalósulására. Egyfelől Hamilton az elmúlt hat év legjobb és legkiforrottabb csapatánál van, amely a legbiztosabb esélyt kínálja számára a további sikerekre, másfelől miközben a csillagosoknál igazi „kedvenc”, akinek minden kívánságát lesik, addig Maranellóban egy fiatal trónkövetelővel szemben kéne helyt állnia, aki remek kapcsolatokat épített ki a gárdával.

Hamilton a Mercedes silverstone-i bejáratásán a brit Sky Sportsnak nyilatkozott a helyzetéről, és minden eddiginél egyértelműbb célzást tett arra, hogy a maradására van a legnagyobb esély. Mindenekelőtt megállapította, örömmel hallja, hogy Toto Wolff ragaszkodna hozzá. „Kiváltságosnak érzem magam a tudattól, hogy a maradásomat akarják, valamint hogy egy nagyszerű csapat része lehetek. Ez jó érzés, és bízom benne, hogy továbbra is hozzá tudok járulni a csapat sikereihez” – fogalmazott még azt megelőzően, hogy először a W11-esbe ült volna.

A nap végén aztán már arról beszélt, hogy miután Max Verstappen és Charles Leclerc is szerződést hosszabbított jelenlegi csapatával, ő nem számít nagy mozgolódásra a versenyzőpiacon. „Az élcsapatoknál nem sok váltás lesz, ez a legvalószínűbb. Persze nem tudom biztosan, hogy mi szerepel mások szerződéseiben, de nem gondolom, hogy nagy mozgolódás lesz. Azt nem tudom persze, hogy Seb mit csinál a jövőben, de…” – utalt arra, hogy a legbizonytalanabb pontot Vettel jelenti, akinek többen akár az év végi visszavonulását is el tudják képzelni.

Toto Wolff és Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes) Toto Wolff és Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

Főnöke, Toto Wolff eközben ismét egyértelművé tette, bizakodva várja a küszöbön álló tárgyalásaikat. „A viszonyunk nagyon jó. Régóta és jól ismerjük egymást, maximálisan tiszteljük egymást. Egy sportoló ismeri a saját értékét, ahogyan mi is ismerjük az övét. Másfelől Lewis is pontosan tudja, hogy hogy állunk csapatként, valamint hogy áll az anyacégünk. Összességében mi nem szeretjük ezeket a tárgyalásokat, mert barátok vagyunk, közel állunk egymáshoz. De ez is hozzátartozik ehhez a munkához” – fogalmazott.

Az osztrák azt is elmondta, nem hiszi, hogy Hamilton esetleges magasabb fizetési igénye problémát jelentene. Mint mondta, már a korábbi szerződéseik előkészítésénél is inkább az volt a sarkalatos pont, mekkora szabadságot adnak versenyzőjüknek. Hamilton elismerte, fontos számára, hogy legyen mozgástere például olyan tevékenységekre, mint amilyen a Valentino Rossival tavaly történt gépcseréje, melynek keretében kipróbálhatott egy sok F1-es gárda által talán túl veszélyesnek tartott MotoGP-masinát.

„Örülnék ennek, mivel igényem van az ilyesmire. De ez nem a szabadságról szól, hanem arról, hogy önmagad lehess” – pontosított a címvédő. „Az emberek azt mondják, nem kapnál szabadságot itt és ott, de én nem is mennék olyan helyre, ahol nem lehetnék önmagam. Amikor csatlakoztam a Mercedeshez, Toto látta, hogy ilyen vagyok. Mi rendelkezünk a legnagyobb szponzorokkal, mi nyertük a legtöbb bajnokságot és versenyt, szóval nem látok ebben semmi rosszat.”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

További tartalmak