Musorujsag
Élő Eredmények

Messivel megosztva nyert Laureus-díjat Hamilton

Messivel megosztva nyert Laureus-díjat Hamilton

Laureus
A Barcelona argentin klasszisával, Lionel Messivel közösen a Forma–1 címvédő világbajnoka, Lewis Hamilton kapta az év férfisportolójának járó Laureus-díjat a berlini gálán. A brit – a főkategóriát nézve – először részesült ebben az elismerésben.

Ahogyan az előző években, bajnoki győzelme után 2019-ben is jelölték a sportok Oscarjának tartott Laureus-díjra a Mercedes versenyzőjét, akinek Eliud Kipchoge (hosszútávfutó), Marc Márquez (motorversenyző), Lionel Messi (focista), Rafel Nadal (teniszező) és Tiger Woods (golfozó) voltak az „ellenfelei” a berlini gálán.

Az eseményen aztán történelmi eredmény született! Mivel Messi és Hamilton ugyanannyi szavazatot kapott (eddig ilyenre sosem volt még példa), az év legjobb férfisportolójának járó megosztva kapta a Mercedes klasszisa, és az argentin focista.

 

„Ez egy fantasztikus elismerés” – kezdte köszönőbeszédét a brit. „Nagyszerű látni azokat a legendákat, akiket követhetek, és akik inspiráltak engem. Csodás itt lenni közöttük és a nagyszerű feltörekvő fiatalok között. Egy olyan sportban nőttem fel, ami értelmet adott az életemnek. Ezért nagyon hálás vagyok. Ugyanakkor egy olyan sportban nőttem fel, ahol igen alacsony a diverzitás. És ez szerintem probléma, és ezt a platformot is arra kell használnunk, hogy segítsük az egyenlőséget.”

„Nagyon remélem, hogy teszünk majd azért, hogy reprezentáljuk, milyen ma a világ. Büszkeség itt ülni a nagyságok között, és gratulálok minden jelöltnek. Végül szeretnék köszönetet mondani a Mercedesnek, akik a kezdetek óta támogatnak engem. Nagyon hálás vagyok, hogy megadták a lehetőséget azért, hogy az álmaim éljem. A Laureusnak is szeretnék gratulálni az elvégzett munkáért, hogy reményt adnak az embereknek és megváltoztatják az életüket. Bízom benne, hogy ezt tovább folytatják. Köszönöm” – zárta beszédét Hamilton.

A világbajnok mellett a világbajnok csapat, a Mercedes is jelölt volt – a németeket zsinórban hatodszor nominálták, 2018-ban pedig meg is kapták az év csapatának járó díjat. Nekik a Bajnokok Ligája-győztes Liverpoollal, Dél-Afrika világkupa-győztes rögbicsapatával, Spanyolország világbajnok kosárlabdázóival, a Toronto Raptors 2019-ben NBA-győztes kosárcsapatával, valamint az Amerikai Egyesült Államok világbajnok női focicsapatával kell szembenézniük. A díjat ebben a kategóriában végül a spanyol kosarasok happolták el a Mercedes elől.

A 2020-as tesztprogram (Grafika: Boxutca) A 2020-as tesztprogram (Grafika: Boxutca)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

További tartalmak