Pérez szerint minden adott, hogy a Racing Point legjobb évét fussa

A csapat mexikói versenyzője, Sergio Pérez úgy érzi, a Racing Point visszatérhet a középmezőny élére, a tavalyi szezon második felében mutatott fejlődést látva ugyanis minden adott ahhoz, hogy legyőzzék közvetlen ellenfeleiket.

Fotó: Racing Point
A korábbi Force India 2019-nek egy olyan autóval vágott neki, amit az előző évben jelentkező pénzügyi problémák miatt nem tudott tökéletesen felkészíteni, az évad második felében viszont látványosabb fejlődésnek indult, hiszen elkezdtek gyümölcsözni az új tulajdonosi kör által végrehajtott változtatások.

Pérez – a 2020-as autó fényezésének leleplezésekor – erre alapozva jelentette ki, hogy idén visszatérhetnek a középmezőny élére, sőt mindent adott ahhoz, hogy a Racing Point/Force India fennállása legjobb szezonját zárja.

„Nagyon kemény lesz a verseny a középmezőnyben” – jelentette ki a tapasztalt mexikói. „De biztosra veszem, hogy harcolhatunk a középmezőny legjobbja címért” – tette hozzá. „Szerintem a tavalyi szezonunk második fele nagyon erős volt, szóval szerintem minden adott ahhoz, hogy erősen kezdjük majd az évet Melbourne-ben” – tette hozzá.

Fotó: Racing PointElmondta, saját magát illetően is komoly céljai vannak hetedik szezonjára, amit jelenlegi csapatánál kezd. „Nagyon remélem, hogy ez lesz a legjobb évem a Forma–1-ben, vagyis, hogy minden eddigi szezont felül tudok majd múlni az eredmények tekintetében. Ez a cél az idei évre” – hangsúlyozta.

Ami a hosszabb távú terveket illeti, Pérez szerint a csapat még szebb eredményekben reménykedhet, hiszen 2021-től Aston Martinként, a brit gyár támogatásával versenyeznek. „Ismerem ezt a csapatot, nagyon jól tudom, mire képesek még akkor is, amikor korlátozott lehetőségek állnak a rendelkezésükre. És azt is tudom, mi történik most a költségek szempontjából. A dolgok kezdenek a helyükre kerülni” – magyarázta.

„A tavalyi évben már megmutattuk, mire vagyunk képesek, az év eleje pedig mint mondtam, nehéz volt. Azt hiszem, az idei lehet a szezon, amikor előrelépést tehetünk. Azt hiszem, most mindenki nagyon magabiztos még, de remélem, hogy mi a barcelonai tesztek után is nagyon magabiztosak leszünk még” – zárta gondolatát.

A 2020-as tesztprogram (Grafika: Boxutca)

A 2020-as tesztprogram (Grafika: Boxutca)