Musorujsag
Élő Eredmények

Nagykövet is lesz az Alfa Romeo versenyzőnője

Nagykövet is lesz az Alfa Romeo versenyzőnője

Alfa Romeo
Az Alfa Romeo 2020-ban is folytatja együttműködését Tatiana Calderónnal, aki a teszt- és szimulátoros versenyzői feladatok ellátása mellett nagykövetként is képviseli majd az alakulatot az előttünk álló szezonban.

A kolumbiai versenyzőnő negyedik szezonját kezdi a svájci székhelyű alakulatnál, ahol először fejlesztőpilótaként alkalmazták (2017-ben csatlakozott, amikor a csapatot még Saubernek hívták), majd egyre komolyabb szerepkört bíztak rá. Tavaly például Franciaországban (a Paul Ricard-versenypályán) már egy gumiteszten is részt vett.

Pozícióját idén is megtarthatja, miközben már nagykövetként is képviselheti az Alfa Romeo Forma–1-es alakulatát. Ezt az autó 2020-as festésének bemutatása után jelentették be, igaz különösebb meglepetést nem okoztak vele, hiszen Calderón a leleplezésen is megjelent.

Robert Kubica, Tatiana Calderón, Antonio Giovinazzi és Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

„Örülök, hogy Tatiana 2020-ban is velünk marad” – kezdte a csapatfőnök, Frédéric Vasseur. „Ahogy annak is, hogy a nagyköveti szerepkört is átveszi. Az előző években igazi családtaggá vált, és egyre értékesebbé vált a csapattal végzett munkája. Minden alkalommal hibátlanul dolgozott, amikor autóba ült, szóval várjuk már, hogy újra vele dolgozzunk” – tette hozzá.

„Boldog vagyok, hogy tesztversenyző maradhatok és az Alfa Romeo csapatának nagykövete is lehetek” – nyilatkozta Calderón. „A folytonosság nagyon fontos ebben a sportban, mi pedig most már négy éve együttműködünk. Ez a partnerség egy csodálatos utazás, ami lehetőséget adott arra, hogy fejlődjek és tanuljak. Köszönettel tartozom a csapatnak, amiért támogatnak és hisznek bennem. Készen állunk rá, hogy a lehető legjobbat nyújtsuk” – hangsúlyozta.

Ami az F1-es lehetőségeket illeti, egyelőre nem tudni, milyen feladatok hárulnak majd rá a szimulátoros munka mellett, 2020-ban ugyanis már nem lesznek évközi tesztek, előfordulhat tehát, hogy a gumikkal is a hivatalos tartalékversenyző, Robert Kubica végzi majd el a tesztmunkát, ha az Alfa nem két „hivatalos” pilótáját küldi ezekre.

Fotó: XPB
Borítókép: Tatiana Calderón fejlesztőversenyző (Fotó: XPB)

További tartalmak