Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel a Mercedes-trükkről: Ez kormánykerék, nem nyomó-húzó kerék…

Vettel a Mercedes-trükkről: Ez kormánykerék, nem nyomó-húzó kerék…

Motorsport, Speedweek
Furcsállja Sebastian Vettel a Mercedes trükkös kormányművét, és úgy véli, a csapat nehezíti vele a versenyzői dolgát.

A csütörtöki tesztnap slágertémája lett a Mercedes ötletes újítása, mely a DAS nevet viseli. A kormány előre és hátra mozgatásával a csapat versenyzőinek lehetősége van menet közben állítani az első kerekek összetartását. A csillagosok elmondása szerint az új trükkről előzetesen kikérték az FIA véleményét, és az áldását adta rá, így nem tartanak attól, hogy szabálytalannak minősítik és betiltják azt. Az ellenfelek viszont ettől még zúgolódhatnak és irigykedhetnek.

A nap végén a nagy rivális Ferrari versenyzőjének, Sebastian Vettelnek a véleményét is kérdezték az új találmányról, és a német egyszerre tartja ötletesnek és furcsának azt. „Láttam, és beszélgettünk is róla ebédkor. Mindenképpen érdekesnek tűnik. Gyanítom, mivel használják, legális. Nem is tudom… Ezt végül is kormánykeréknek hívják, nem nyomó-húzó keréknek…” – tréfálkozott.

Noha Lewis Hamilton állította, a használata nem zavarja őt vezetés közben, és nem is jelent aggályt biztonsági szempontból, Vettel kétli, hogy ennyire egyszerű lenne hirtelen kettő helyett négy irányba mozgatni a kormányt. „Nem tudom, hogy működik-e. Gyanítom, hogy sok munka volt pályára vinni, és talán nem is olyan könnyű a versenyző dolga, mint amilyennek tűnik. Meglátjuk. Az biztos, hogy ez számunkra újdonság, amit meg kell vizsgálnunk.”

A Racing Point technikai igazgatója, Andy Green szerint aki most le akarná másolni a rendszert, nem vihetné azt hamar pályára. Becslése szerint akár a legnagyobb csapatoknak is beletelhet pár hónapba, fél évbe, mire ugyanúgy használni tudják, mint a Mercedes.

Vettel még nem tudja, egyáltalán sor kerül-e a másolásra. „Csak ebéd előtt értesültem az egészről, aztán megnéztünk pár fedélzeti kamerás felvételt. Szerencse, hogy itt van ilyen, máskülönben észre sem vettük volna. Nyilván elfoglaltak voltunk az autónkkal. Szóval nem tudom, hogy mennyire lenne egyszerű átvenni. Gyanítom, hogy nem az, mivel az ilyesmik sosem egyszerűek. De gondolom, hogy működtetni sem az.”

Tíz éve hasonló felhördülést a McLaren által kifejlesztett F-csatorna keltett, ami az autó légellenállását csökkentette azzal, hogy a versenyző egy pilótafülkében lévő lyuk befogásával „kikapcsolta” a szárnyat. Vettelt erre emlékezteti a DAS. „Eléggé furcsa lehet, amikor hirtelen azt érzed, a kezedben marad a kormány. Csak képzelem, mennyire furcsa lehet. De az biztos, hogy ha így gyorsabb, akkor nem aggódsz, a gyorsabb megoldást választod. Évekkel ezelőtt itt volt nekünk az F-csatorna, és egy kézzel vezettünk miatta a pályákon. Nem volt biztonságos, de gyors volt. Szóval teszed, amire rá vagy kényszerítve. Erre van az FIA, hogy megvizsgálja, és biztosítsa, hogy a dolgoknak legyen értelmük, és ne kelljen levennünk a kezünket a kormányról.”

Lewis Hamilton(Fotó: XPB)

Vettel találó hasonlatot is mondott a helyzetre. „Képzeljük csak el: hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy futócipőben fussunk, és hirtelen valaki azt kéri, hogy mostantól flip-flop papucsban fussunk… Azt is meg lehet csinálni, de teljesen másnak érzed. Szóval eléggé extrém ez. Persze van, hogy előállsz valamivel, ami nagyon új, és elsőre furcsának hat, de ha előnyt jelent, akkor teljesíted a feladatot, gyakorolsz, hogy legyen rá kapacitásod. Akkor miért ne?”

Azt egyelőre a Mercedes sem tudja, hogy az új eszköze mekkora előnyt jelent majd a riválisokkal szemben, hiszen még ők is csak a tesztfázisban járnak vele. Vettel szerint nem ezen fog múlni az idei bajnokság. „Inkább számít, hogy mi van körülötte. Nem tudom, lehet, hogy alábecsülöm a dolgot, de nem gondolnám, hogy ezzel megváltották a jegyüket a győzelemre. Szerintem több tényező együttesen tesz versenyképessé egy autót. De az biztos, hogy innovatív megoldás. Majd elválik, hogy mindenki átveszi-e, vagy sem.”

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: Ferrari)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek