Musorujsag
Élő Eredmények

Newey már dolgozik a 2021-es autón

Newey már dolgozik a 2021-es autón

RaceFans
Noha az idei autóhoz köthető munkákkal sem hagyott még föl, a Red Bull főtervezője, Adrian Newey már dolgozik a bikások 2021-es autóján – árulta el a csapatvezető, Christian Horner.

Jövőre ismét átalakul a királykategória, a csapatok pedig már most mérlegelik, meddig éri meg fejleszteni 2020-as autóikat, és mikortól kifizetődő teljes mértékben a 2021-es fejlesztésekre összpontosítani. Most természetesen a legtöbben párhuzamosan dolgoznak a két gépen, hiszen az idei is épp csak pályára gurultak Barcelonában.

Természetesen a Red Bull mérnökei is törik már a fejüket, mikor éri meg inkább az RB17-essel foglalkozni. A csapatfőnök a barcelonai teszt során elárulta, az istálló legnevesebb szakembere, Adrian Newey már alaposan benne van a 2021-es projektben.

Christian Horner (Fotó: Red Bull) Christian Horner (Fotó: Red Bull)

 „Idén nagyon ügyesen kell egyensúlyoznunk” – kezdte Christian Horner. „Keményen kell dolgoznunk az RB16-os fejlesztésén, miközben az RB17-es a szabályok miatt egy teljesen más autó lesz. Adrian már nagyon komolyan foglalkozik az RB17-essel. Limitáltak az erőforrások, és az, amit megtehetsz anélkül, hogy veszélyeztetnéd az idei teljesítményt.”

„Most szerintem mindkét projektre kellő figyelmet fordítunk, de az év első harmada után természetesen egyre jobban át fogunk állni a 2021-es autóra” – magyarázta, majd hozzátette, reméli, hamarosan a Concorde-szerződést is aláírják majd az F1 vezetőivel.

„A tárgyalások folyamatban vannak. Remélhetőleg a hetekben egyezségre jutunk. Úgy tűnik, mindkét oldal motivált ebben. Ha ez a helyzet, akkor a dolgok általában össze szoktak jönni. Nem hiszem, hogy Melbourne előtt sor kerül rá, de remélem, az év első harmadában már lerendezzük. A fő kérdés?  A pénz. Mindig az, nem? Elkerülhetetlen, hogy van néhány részlet, amit kukázni kell, de nem gondolnám, hogy mérföldekre vagyunk a megállapodásról” – zárta gondolatát.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Adrian Newey (Fotó: XPB)

További tartalmak