Musorujsag
Élő Eredmények

Évek óta nem kezdett ilyen jól a McLaren

Évek óta nem kezdett ilyen jól a McLaren

RaceFans
Évek óta az idei volt a McLaren legerősebb szezonkezdése, mind a megtett kilométerek, mind az új elemekkel végzett munka tekintetében – jelentette ki elégedetten a wokingiak csapatvezetője, Andreas Seidl.

Lando Norris és Carlos Sainz kis híján 300 kört teljesített az első két tesztnap alatt komolyabb műszaki vagy vezetői hibák nélkül, meglehetősen biztatóan indul tehát a wokingi alakulat szezonja (két nap után megtett körök tekintetében csak a Mercedes és a Red Bull állt előttük). Ilyen erős startra pedig jó ideje nem volt már példa az istállónál.

Nem meglepő, hogy a tavaly kinevezett csapatfőnök, Andreas Seidl meglehetősen elégedetten értékelt, kiemelve, eddig minden a tervek szerint alakul, hiszen rengeteg kört tettek, ezáltal pedig rengeteg információt gyűjtöttek autójukról.

Fotó: XPB

„Ha figyelembe vesszük a megtett körök számát és a megbízhatóságot, akkor évek óta ez a legjobb kezdés a McLaren számára az előszezonban” – jelentette ki. „Komoly jutalom ez, és egyúttal a jutalma annak a kemény munkának, amit a csapattagok végeztek az elmúlt hónapokban azért, hogy ismét előreléphessünk. Nagyon boldog vagyok!”

A McLaren megtett körök tekintetében évek óta nem tudta tartani a lépést ellenfeleivel, most viszont, hogy ebben a mutatóban a lista első felébe került, a teszthétre készített munkatervével is sokkal jobban haladhatott.

„Boldog vagyok, hogy egy csomó dolgot már most ki tudtunk pipálni a listánkon. Minden nap teljesítettük a tervünket, és csak magunkra összpontosítottunk. Nem foglalkoztunk a köridőkkel és így tovább. Folyamatosan jöttek új alkatrészek is. Nagyszerű lendületben vagyunk, és ezt jó látni. Kipróbáltunk például egy új első szárnyat is. Az autó eddig úgy viselkedik, ahogy vártuk, szóval jó látni, hogy megfelelő a korreláció. Ezzel is boldog vagyok” – zárta gondolatát.

McLaren (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak