Musorujsag
Élő Eredmények

Újonca szerint még vannak gondjai a Williamsnek

Újonca szerint még vannak gondjai a Williamsnek

Motorsport
A csapat újonca, Nicholas Latifi kiemelte, bár biztatóbban indult az év, mint tavaly, a Williams még nem tudta megoldani az összes olyan autóval kapcsolatos problémát, mellyel a tavalyi szezonban, a tavalyi versenygép esetében szembesült.

Tavaly két napot is veszített, miután autója a tervezettnél később készült el, idén viszont egy bejáratás (egy filmes nap keretén belül) is belefért a Williams évkezdésébe, az első három tesztnap pedig összességében pozitív volt az istálló számára, igaz, pénteken veszítettek némi időt egy motorhiba miatt.

Az istálló kanadai versenyzője az első teszthét kapcsán elmondta, valóban ígéretes volt a kezdés, és látható az előrelépés a kiábrándító 2019-es szezon után, de egyúttal óvatosságra is intett, kiemelve, a Williamsnek sokat kell még dolgoznia, hiszen vannak még megoldatlan problémái.

„Egyértelmű, hogy vannak pozitív jelek” – kezdte. „Még vannak negatívumok az autóval kapcsolatban. Még mindig vannak dolgok, amiket ki kell próbálnunk, és kérdések is, melyeket meg kell válaszolnunk. Például a karakterisztikával kapcsolatban, amit az előző évből hoztunk magunkkal. Nem fog minden probléma megoldódni egyik pillanatról a másikra.”

Nicholas Latifi (Fotó: XPB)

„Lehet, kicsit bután hangzik, de az, hogy időben elkészültünk, és ott álltunk a boxutca végén, arra várva, hogy elsőként hajtsunk pályára a tesztszezonban, hatalmas lökést adott a csapatnak. Főleg az előző évben történtek után. Az első benyomásom már az volt, hogy az autó előrelépés a tavalyihoz képest. Versenyzőként ez nagyon jó érzés. A srácok tényleg nagyon keményen dolgoztak a télen a gyárban” – hangsúlyozta.

„Mekkora ez az előrelépés? Nos, minden csapat előrelépett, szóval ezt majd az első futamokon fogjuk megtudni” – magyarázta a kanadai, akinek első szezonjára egyelőre nincs konkrét célja. Most azzal is nagyon elégedett lenne, ha hozni tudná a nála tapasztaltabb csapattárs, George Russell tempóját.

„Szerintem még mindig nagyon megfogalmazni ezeket a célokat, melyek pozíciókkal kapcsolatosak. Egészen egyszerűen azért, mert a második teszt végéig nem tudjuk meghatározni, hogy pontosan hol állunk. Az F1-ben a legnagyobb mérce mindig a csapattárs, hiszen ugyanolyan autóban ültök. Nagyon jó csapattársam lesz, szóval már várom, hogy versenyezzünk. A cél most az, hogy a lehető legközelebb legyek hozzá. Persze, mivel újonc vagyok, előnyben lesz, de remélem, a lehető leghamarabb utol tudom érni” – fogalmazott.

Russell nemrég kijelentette, kemény ellenfélnek tartja Latifit, akit érzése szerint sokan leírnak, és aki újonc létére nagyon tapasztalt, hiszen évek óta ott van a tűz közelében, több F1-es autót is tesztelt már. A kanadai elismerte, az eddigi tesztek előnyt jelenthetnek, viszont idén nem volt túl sok ideje a szezon előtt (kettővel csökkent a tesztnapok száma). „Biztos, hogy az F1-es tapasztalatok hasznomra lesznek. Viszont az idei év a legnehezebb újoncként, hiszen kevesebb tesztnapunk van, és már év közben sincsenek gyakorlások. A pályaidő tehát csökkent, de úgy érzem, amennyire csak lehet, fel fogok készülni az első szezonomra” – zárta gondolatát.

Nicholas Latifi (Fotó: XPB)

 

Borítókép: Nicholas Latifi (CDN) Williams Racing FW43. 19.02.2020. Formula One Testing, Day One, Barcelona, Spain. Wednesday. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: Bearne / XPB Images

További tartalmak