A Heinekentől érkezett szakember az F1 vezetőségébe

Röviddel azt követően, hogy a Forma–1 vezetői bejelentették, távozik posztjáról a szponzorációért és a kereskedelmi kapcsolatokért felelős Murray Barnett, jött az újabb közlemény, melyben már meg is nevezték a szakember utódját: a korábban a Heinekennél dolgozó Ben Pincus.

A verseny rajtja (Fotó: XPB)
A Forma–1 vezetői délelőtt tudatták a nyilvánossággal, hogy a Liberty Media hatalomátvétele óta velük dolgozó Barnett távozik posztjáról, hogy „új kihívásokat” keressen. Utódjáról ekkor még nem szóltak, sőt, a közlemény szövege szerint „erről a megfelelő időben” adnak majd tájékoztatást. Nos, erre nem kellett sokat várni, néhány órával később ugyanis megnevezték az utódot is.

Barnett helyét az előző években a Forma–1 egyik főszponzoránál, a Heinekennél dolgozó Ben Pincus veszi majd át. A szakember március 2-án áll majd munkába, a hivatalos közlemény szerint pedig munkája során egyenesen az ügyvezetőnek, Chase Carey-nek jelent majd.

Fotó: XPBA Heinekennél valamint korábban, más multinacionális világcégeknél töltött időszakban Pincus több sportág vezetőivel is kapcsolatba került már: dolgozott az Európa topfutball közelében, foglalkozott golffal, tenisszel és vitorlázással is. A Forma–1-gyel három és fél évvel ezelőtt került kapcsolatba, amikor előző munkaadója szoros együttműködésbe kezdett a sportággal.

„Örömmel üdvözlöm Bent a Forma–1 családjában most, hogy lassan készen állunk az új szezon kezdetére” – jelentette ki Carey. „Az előző három évben szorosan együttműködtünk vele, szóval tudom, hogy rendelkezik a szükséges tapasztalatokkal, szakértelemmel és vezetői képességekkel, melyek szükségesek ahhoz, hogy folytatódhasson az F1 növekedése. Hihetetlen kapcsolatokkal bír, és jól ismeri az F1 világát. Helyt fog állni, és a legjobbat hozza majd ki a csapatából” – magyarázta.

„Nagyon boldog vagyok, hogy belevághatok ebbe az új fejezetbe azon a sportágon belül, amit már ismerek, és amiben hiszek. Az F1 olyan értéket ajánl a márkák számára, amivel más nemzetközi sportágak nem tudnak versenyre kelni, ezért már izgatottan várom, hogy részese legyek a sportág kereskedelmi jövőjének” – mondta Pincus.

Chase Carey (Fotó: XPB)