Musorujsag
Élő Eredmények

Sokkal jobb formában a Williams

Sokkal jobb formában a Williams

GMM
Bár nem volt problémamentes a felkészülés, a Williams helyettes csapatvezetője, Claire Williams kijelentette, az istálló most sokkal jobb formában van, mint 12 hónappal ezelőtt. A főnök nyilatkozatában az alakulat két fiatal versenyzőjét is dicsérte.

Borzalmas hónapok vannak a mezőny egyik legsikeresebb csapata mögött, 2020-ra pedig a gödörből való kimászást vettél célba: nem álmodoznak hatalmas előrelépésről, csupán szeretnék beérni a középmezőnyt és újra harcban akarnak lenni a többiekkel. Noha azt továbbra sem tudják, mennyivel sikerült közelebb kerülniük, a kezdés biztató volt.

Pedig nem sikerült tökéletesen a felkészülés (legalábbis az első négy tesztnap), hiszen több technikai probléma is hátráltatta az alakulatot – ezek többsége a Mercedes-erőforrásával volt kapcsolatos. Ennek ellenére főnökök továbbra is úgy érzi, sokkal jobb helyzetben vannak, mint tavaly.

Claire Williams (Fotó: XPB)

2019-ben ugyanis két napot is ki kellett hagyniuk, most viszont már a tesztelés megkezdése előtt pályára gurulhattak (egy filmes napon), Barcelonában pedig a kezdetek óta róják a köröket. „Sokkal jobb formában vagyunk, mint tavaly” – mondta Williams a csütörtöki sajtótájékoztatón Barcelonában. „Azt viszont még korai lenne megmondani, milyen a teljesítményünk. Ilyen szempontból lesz érdekes a folytatás.”

„Most nagyon boldogok vagyunk, az egész Williams, minden munkatársunk. Végigküzdöttük a tavalyi évet, ez pedig most plusz motivációt adott az ideire. Az előző tizenkét hónapban nagy változásokon mentünk keresztül, ezt a szellemiséget pedig az idei évben is meg szeretnénk tartani” – magyarázta a csapatalapító (Frank Williams) lánya.

Kiemelte, bár két fiatal versenyzővel vágnak neki az évnek, akik eddig egyetlen pontot sem szereztek (Nicholas Latifinek esélye sem volt, hiszen újonc), nagyon elégedett a kettőssel. „Nem, ez nem gond (hogy nincs pontjuk), nagyon boldog vagyok ezzel a párossal. Nicholas remekül teljesít, bár sajnos időt veszített a motorgondok miatt. Kicsit idősebb az átlagos újoncoknál, de nagyon sok tapasztalatot szerzett a kisebb kategóriákban. George (Russell) nagyon érett, ezt már több alkalommal bizonyította. Remek munkát végeznek, nagyon jók a visszajelzéseik” – magyarázta.

Nicholas Latifi (Fotó: XPB)
Borítókép: Nicholas Latifi (Fotó: XPB)

További tartalmak