Musorujsag
Élő Eredmények

Így választott gumit az F1 mezőnye Bahreinre

Pirelli
Közzétették hogyan állították össze gumikészletüket a Forma–1-es csapatok a zárt kapus Bahreini Nagydíjra.

Noha a királykategória mezőnye egyelőre a 2020-as ausztráliai idénynyitóra készül, miután az első két versenyt egymást követő hétvégéken rendezik, a Pirelli már a bahreini állomás gumikiosztását is ismertette.

A március 20-a és 22-e között nézők nélkül megrendezendő Bahreini Nagydíjon a csapatok Melbourne-höz hasonlóan a 2-es, a 3-as és a 4-es gumikeveréket fogják használni.

Az élmezőnyből a legtöbb lágy keveréke a Mercedes versenyzőinek lesz, 7-7 garnitúra, miközben a Ferrari és a Red Bull 6 szettet rendelt. A másik két típusnál a csapattársak eltérő számú szettet kapnak. Lewis Hamiltonnak csak 1 kemény gumija lesz, de cserébe 5 közepes keveréke, míg a Ferrarinál Charles Leclerc, a Red Bullnál Max Verstappen kap eggyel több, három kemény gumit.

Miközben a három élcsapat visszafogott volt a puha Pirellivel, mindenki más legalább 7, de a többség inkább 8 garnitúrát rendelt a piros típusból, miközben a Racing Pointot leszámítva valamennyi gárdánál van eltérés a kemény és a közepes gumik száma között házon belül.

A csapatok és versenyzők bahreini gumikiosztása:

Bahreini gumiválasztás (Grafika: Pirelli) Grafika: Pirelli

A Pirelli eközben már nyolc versenyre jelölte ki, mely gumitípusokat bocsátja a csapatok rendelkezésére. Az év első négy futamára (a Kínai Nagydíjat bizonytalan időre elhalasztották) a gumiskála középső tagjait fogják szállítani, míg az év első európai versenyein, Hollandiában és Spanyolországban a legkeményebb abroncsok lesznek bevetésen.

A Pirelli eddig ismertetett gumiválasztásai:

Ausztrália: C2, C3, C4

Bahrein: C2, C3, C4

Vietnám: C2, C3, C4

Kína*: C2, C3, C4

Hollandia: C1, C2, C3

Spanyolország: C1, C2, C3

Azerbajdzsán: C2, C3, C4

Kanada: C3, C4, C5

*egyelőre kérdéses, mikor rendezik meg a versenyt

További tartalmak