Musorujsag
Élő Eredmények

Webber: Hamilton tisztább és kiforrottabb versenyző Schumachernél

Webber: Hamilton tisztább és kiforrottabb versenyző Schumachernél

Speedcafe
Lewis Hamilton újabb bajnoki címvédés esetén érheti utol idén a hétszeres világbajnok Michael Schumachert, ám kettejük korábbi ellenfele, Mark Webber már most a britet tekinti a jobb versenyzőnek.

Lesz-e kihívója 2020-ban a három éve legyőzhetetlen Lewis Hamiltonnak? Ez a legfőbb kérdés a Forma–1 új idénye előtt. A hatszoros világbajnok számos rekordot beállíthat vagy megdönthet idén, köztük a két legnagyobb súllyal bírót, a futamgyőzelmek és a bajnoki címek csúcsát. Előbbi téren 7 siker hiányzik neki a 91 győzelmet elérő Michael Schumacherrel szemben, míg a bajnoki elsőségei számát hétre növelheti, s ezzel a némettel holtversenyben minden idők legsikeresebb királykategóriás versenyzőjévé válhat.

Miközben a számok még Schumacher mellett szólnak, a mindkét bajnok ellen versenyző Mark Webber úgy véli, az elért szintet tekintve Hamilton már a Ferrari korábbi sztárja előtt jár, két okból is.

„Nem is kérdés” – felelte az ausztrál a Speedcafe kérdésére, szerinte Hamilton minden idők legjobbjai közé sorolható-e. „Szerintem teljesebb versenyző, mint Michael. És ezeket az eredményeket ő tisztábban érte el. A kerék a kerék elleni küzdelmek során nem trükközött, jobban viszonyult a többi versenyzőhöz. Az biztos, hogy oda tartozik, ahová Alain Prostot, Niki Laudát, Jackie Stewartot vagy Ayrton Sennát is soroljuk. Michael is nyilvánvalóan oda tartozik. Övé a rekord a bajnoki címek és futamgyőzelmek tekintetében, de biztosra veszem, hogy Lewis ezeket meg tudja dönteni” – fogalmazott a Red Bull korábbi versenyzője.

Mark Webber és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Miközben személyiségét tekintve Hamilton is van annyira megosztó, mint Schumacher volt, Webber szerint kettejük között a legnagyobb különbséget az jelenti, hogy a britnek nem voltak olyan kétes ügyei, mint mercedeses elődjének. „Én személy szerint jól kijövök vele, nincs semmi bajom Lewisszal, jóllehet, nem mindenki van így vele. Viszont a pályán Nadalra és Federerre emlékeztet: vegytiszta módon hozza a teljesítményt. Ő nem gyakran jár a bíráknál. Mikor fordult elő vele utoljára, hogy boxutcai gyorshajtáson kapták? Egyben van fejben, higgadt. Rendkívüli tehetség, aki képes mindig megújulni. Szóval minden eredményét megérdemli” – dicsérte Hamiltont, akit még mindig sikerre éhesnek tart, és a Mercedes támogatásával továbbra is „félelmetes” párosnak.

A cinikusok persze Hamilton „vegytisztasága” kapcsán föltehetik a kérdést: mikor kényszerítette bele bárki olyan végletekig kiélezett párharcba Hamiltont, amelyben kénytelen elmenni a határig, és amelynél egyáltalán benne van a határátlépés és a hibázás veszélye? Ahhoz, hogy kiderüljön, Hamilton hogyan kezelne egy Adelaide-hez vagy Jerezhez hasonló helyzetet, egy szezonfinálén a fő ellenféllel szemben megvívott nyílt ütközetet, mindenekelőtt arra lenne szükség, hogy valaki a legutolsó versenyig nyitva tartsa a bajnokságot ellene. Ez persze az ellenfelek számára kritika.

Hamilton már jelezte, ő várja a jelentkezőket, és 2020-ban stílusosan szeretné megszerezni a hetediket, valós, szoros küzdelemben felülmúlva mindenkit.

Borítókép: Lewis Hamilton és Michael Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak