Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly célja teljesen egyértelmű

Gasly célja teljesen egyértelmű

GMM
Pierre Gasly célja egyértelmű a 2020-as szezonra, az Alpha Tauri pilótájaként szeretné meggyőzni a Red Bull vezetőit arról, hogy rászolgált a második esélyre, vagyis arra, hogy 2021-ben újra az anyacsapatnál versenyezzen.

A franciának tavaly mindössze 12 futam jutott a bikásoknál, mielőtt vártnál gyengébb teljesítménye okán visszasorolták a Toro Rossóhoz. Ott aztán valamit szinte azonnal bizonyított: fejben nem törte meg a lefokozás, hiszen folyamatosan gyűjtötte a pontokat, a szezon végén pedig egy dobogós helyezést is szerzett a kaotikus brazil futamon.

Idén természetesen ezt a lendületet szeretné továbbvinni az Alpha Tauri (a Toro Rosso új neve) versenyzőjeként, és be akarja bizonyítani főnökeinek, hogy rászolgált „bocsánatukra”, és arra, hogy újra az első számú csapat versenyzője legyen.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Ez a terv” – jelentette ki a City A.M-nek nyilatkozó francia versenyző. „A győzelemért akarok harcolni. Biztos, hogy amikor jön a lehetőség, mindent másként fogunk csinálni. Versenyzőként az a célom, hogy a lehető leggyorsabb autóban legyek, ami számomra elérhető, ez pedig most a Red Bull” – tette hozzá szintén magabiztosan, majd visszatekintett az előző 12 hónapra.

„A 2019-es év nagyon nehéz volt. Szakmai szempontból és személyesen is” – ismerte el. „A visszasorolás életem egyik legszomorúbb pillanata volt, aztán pár hónappal később jött életem egyik legszebb pillanata, egyik legjobb napja az első Forma–1-es dobogómmal. Gyerekként arról álmodsz, hogy F1-es versenyző legyél, aztán arról, hogy dobogóra állhass. Őrületes érzés, amikor ez megtörténik veled” – hangsúlyozta.

„Jóformán végigmentem az érzelmi skálán. Olyan volt az az év, mint egy hullámvasút. Elképesztő mentális teszt. De nem akarok túl sokat beszélni róla. Az alatt a hat hónap alatt sok dolog ment félre. Részben felelős voltam, a csapat pedig jól tudja, hogy bizonyos tekintetben mind felelősek voltunk a gyengébb teljesítményért” – magyarázta.

Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak