Musorujsag
Élő Eredmények

Így reagáltak a csapatok az Ausztrál Nagydíj törlésére

Így reagáltak a csapatok az Ausztrál Nagydíj törlésére

Csapatok
Hosszas egyeztetések után péntek reggel törölték az Ausztrál Nagydíjat, miután a McLaren egyik dolgozójánál kimutatták a koronavírus-fertőzést, és a csapat visszalépett a futamtól. A riválisok mind elfogadják a vezetőség döntését – derült ki közleményeikből.

Mercedes: Lesújtott minket, hogy nem versenyezhetünk a hétvégén, de most a csapatunk és az F1-es közösség egészségét kell előtérbe helyeznünk. Szerettünk volna olyan műsort adni, ami méltó az Ausztrál Nagydíjhoz, de ez most sajnos nem lehetséges.

Ferrari: A Ferrari teljes mértékben támogatja az FIA és a Forma–1, valamint a szervezők, az Ausztrál Nagydíj törlésével kapcsolatos döntését. Az elsődleges a csapattagok biztonsága, főleg, hogy a koronavírus továbbra is gyorsan terjed. Nagyon sajnáljuk a rajongókat, akik a szokott lelkesedéssel érkeztek az Albert Parkba, és azokat, akik a világ más pontjairól figyelték volna az eseményeket.

Red Bull: Miután az F1, az FIA és a futam szervezőbizottsága bejelentette az Ausztrál Nagydíj törlését a vis major események miatt, melyeket a koronavírus-járvány miatt tapasztaltunk, a csapat most arra koncentrál, hogy minden dolgozót a lehető leggyorsabb és legbiztonságosabban hazajuttasson a WHO irányelveivel összhangban. Osztozunk az F1-rajongók csalódottságában, ám a szurkolók, a csapattagok, a média és a pálya dolgozóinak biztonsága az elsődleges. Várjuk a további információkat az FIA-tól a következő futamok sorsáról.

Fotó: XPB

McLaren: A McLaren támogatja az FIA és a Forma–1, valamint a szervezők döntését. Az éjszaka folyamán – az egy megerősített eset mellett – csapatunk 14 tagját, a helyi egészségügyi hatóság irányelveinek megfelelően karanténba helyeztük a hotelben, ahol megszálltunk. Azokról a személyekről van szó, akik szoros kapcsolatban voltak a pozitív eredményt produkáló csapattaggal. Ezeket a személyeket a csapat magas rangú vezetői is támogatják, akik a karantén időszaka alatt is mellettük fognak állni. A többi, tüneteket produkáló csapattagot megvizsgálják és önállóan izolálják a protokollnak megfelelően. A többi csapattag számára engedélyezték, hogy visszatérjen a paddockba és elkezdje a csomagolást, hogy visszatérhessünk az Egyesült Királyságba. Amint hazatértünk, óvintézkedésként 14 napig egyik csapattag sem lép be a McLaren technológiai központjába.

Renault: A Renault elfogadja, és maximálisan támogatja az FIA és az F1 döntését az Ausztrál Nagydíj törléséről. Csalódottak vagyunk, hogy nem versenyezhetünk a lelkes ausztrál szurkolók előtt, akik támogatják a csapatot, és Danielt (Ricciardo), de a csapattagok és az F1-es személyzet biztonsága fontosabb. Gondolatban partnerünkkel, a McLarennel vagyunk, ahol az egyik dolgozó koronavírus-tesztje pozitív lett.

Fotó: XPB

Alpha Tauri: Mint minden rajongó, mi is csalódottak vagyunk az Ausztrál Nagydíj törlése miatt. Ugyanakkor az egyre súlyosbodó helyzet miatt, és hogy a koronavírus most már világjárványként van számon tartva, ez volt a helyes döntés. A dolgozók egészsége és biztonsága a legfontosabb. Olasz központú csapatként figyelemmel kísérjük az Európában egyre súlyosbodó helyzetet, ami mindenkit aggodalommal tölt el. Az F1 fel fog állni ebből a helyzetből! Mi most a szövetségre támaszkodunk, és a kereskedelmi jogok birtokosaira. Mérlegeik a helyzetet, és eszerint utasítanak majd minket.

Alfa Romeo: A melbourne-i események fényben, és annak ismeretében, hogy igazoltak egy koronavírusos esetet a paddockon belül, az Alfa Romeo támogatja az Ausztrál Nagydíj törlésével kapcsolatos döntést. A csapattagok, a vendégek és a riválisok, valamint a szurkolók biztonsága a legfontosabb. Támogatjuk a döntést és elszántak vagyunk, hogy minden csapattagot biztonságban hazajuttatunk.

Fotó: XPB

Haas: A Haas elfogadja az FIA, az F1 és a futam szervezőinek döntését az Ausztrál Nagydíj törléséről, az események leállításáról. Az esemény részvevőinek biztonsága nagyon fontos, akárcsak a szurkolóké, akik sokat invesztáltak abba, hogy megjelenjenek, és most csalódottak, hogy nem versenyzünk Melbourne-ben. A szenvedélyükben a Haas is osztozik, és elfogadja a felek későbbi intézkedéseit is a vírushelyzet körülményeire való tekintettel.

Williams: A Williams teljes mértékben támogatja a döntést, melynek értelmében törölték a hétvégi nagydíjat. Noha a döntés, amit azt követően hoztak, hogy egy másik csapat dolgozója pozitív tesztet produkált, megfosztja a sok hűséges rajongót attól, hogy versenyt lásson Melbourne-ben, a legfontosabb most a csapattagok és mindenki más biztonsága.

  

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak