×

Így reagáltak a versenyzők az Ausztrál Nagydíj törlésére

A csapatokhoz hasonlóan a versenyzők is csalódottak, hogy elmarad az Ausztrál Nagydíj, ugyanakkor teljesen megértik a döntés, és tudják, most az egészség a legfontosabb – tudtuk meg a bejelentést követő üzeneteikből.

Motor Racing - Formula One Testing - Test One - Day 1 -  Barcelona, Spain Fotó: XPB
Lewis Hamilton: Sajnos, ez a helyes döntés. Senki sem akarta, hogy ez legyen, mind be akartunk ülni az autóinkba, és versenyezni akartunk, de reálisnak kell lennünk, az egészséget és a biztonságot kell előtérbe helyeznünk. A realitás az, hogy a helyzet komoly. Minden nap emberek halnak meg, nagyon sokan betegek, és ha nem is betegek, pénzügyileg vagy érzelmileg érintettek. Senki sem tudja, milyen mértékben tudunk megbirkózni ezzel az egésszel, de mindenkinek óvintézkedéseket kell tennie, hogy a lehető legtöbb ember biztonságban legyen. Tudom, hogy ez csalódást keltő, hiszen a sport a nehéz időkben is összehoz minket, de ez a helyes döntés. Figyeljetek a tanácsokra, legyetek biztonságban. Reméljük, hamar visszatérhetünk a versenyzéshez, de addig is, figyeljetek oda magatokra.

Valtteri Bottas: Elsősorban csak versenyezni akarok, de most az egészség előtérbe került. Remélhetőleg hamarosan versenyzünk. Mindenki maradjon óvatos!

Charles Leclerc: Kicsit tovább kell várnunk, hogy újra autóba ülhessünk. Nagyon vártam már, hogy újra versenyezhessek, de ez volt a helyes döntés. A legfontosabb a biztonság. Mindenki legyen biztonságban.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)Max Verstappen: Mind nagyon vártuk már a 2020-as szezon kezdetét. Természetesen csalódott vagyok, de végső soron ez volt a helyes döntés. Sajnálom az összes szurkolót, és minden érintettet. Maradjatok biztonságban!

Lando Norris: Bár csalódott vagyok, hogy nem versenyezhetek, a legfontosabb most a biztonság. Mindent megteszünk, hogy meggátoljuk a vírus terjedését, ez igaz rám is, és minden emberre a környezetemben. Gondolatban a csapatommal vagyok, és mindenki mással, aki a világban most ezzel küzd.

Daniel Ricciardo: Le vagyok sújtva, hogy nem versenyezhetek a hazai futamomon, itt Melbourne-ben, és nem kezdhetem el a 2020-as szezont. Végül sikerült meghozni a helyes döntést, amit szerintem mindenki megért, hiszen olyasmivel állunk szembe, amivel korábban még nem volt dolgunk. Sajnálok minden rajongót, aki kijött és támogatott.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)Esteban Ocon: Még várni kell néhány napot, hogy hivatalosan is visszatérjek a versenyzéshez. Természetesen nagyon csalódott vagyok, de ez a helyes döntés. Ez a legjobb a versenyzők, a csapatok és a rajongók számára. Remélhetőleg a helyzet hamarosan javul. Maradjatok biztonságban!

Pierre Gasly: Mindenki maradjon biztonságban! Reméljük a vírushelyzet hamarosan javulni fog. Kár, hogy nem versenyezhetünk Ausztráliában, de az egészség megőrzése kiemelt fontosságú. Nagyon vártam már, hogy elinduljon a szezon, de még várnom kell. Reméljük, hamarosan jobb hírek érkeznek majd!

Sergio Pérez: Lelkesen érkeztünk Ausztráliába, de sajnos a felkészülés után nem kezdhettük el a szezont. De most az egészség a legfontosabb. Tudatában kell lennünk ennek, és minden óvintézkedést meg kell hoznunk, amit csak lehet. Sok erőt mindenkinek, vigyázzatok magatokra!

Romain Grosjean: Nem lesz verseny itt, Melbourne-ben. Nagy dolog ez nekünk, akik keményen készültek a szezonra, de kicsi a világ számára most, amikor az a koronavírussal küzd. Maradjatok mind biztonságban, és harcoljatok a vírus ellen, ahogy csak tudtok.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)Kevin Magnussen: Nagyon fel voltam spannolva, hogy versenyezzek a hétvégén, de a biztonság és az egészség sokkal fontosabb, szóval ez volt a helyes döntés. Legyetek óvatosak, és vigyázzatok magatokra!

George Russell: Nem emlékszem, volt-e valaha hétvége, ami miatt izgatottabb voltam, mint a mostani előtt, de most a törlés volt a helyes döntés. A biztonság a legfontosabb. Legyetek óvatosak!

Nicholas Latifi: Egyértelmű, hogy izgatott voltam, amiért a hétvégén debütálhatok az F1-ben, de erre még várnom kell. A résztvevők biztonságának és egészségének prioritást kell élveznie. Legyetek mind óvatosak. Remélem, hamarosan versenyezhetünk.

 
 

Nicholas Latifi (Fotó: XPB)