×

Ajándéksör a riválistól, videojáték, kvíz: élet a McLaren-karanténban

Sem a távozó csapattársaik, sem az ellenfelek nem feledkeztek meg a karanténba zárt McLaren-alkalmazottakról. Így telnek a napjaik Melbourne-ben.

Fotó: Randysingh86/Twitter
A Forma–1-es karaván tagjainak nagy része vagy már elutazott, vagy még utazni próbál a lefújt múlt hétvégi Ausztrál Nagydíj helyszínéről, ám a McLaren több csapattagját egyelőre hiába várják a családjaik. Múlt csütörtökön pozitív lett az egyik szerelő koronavírus-tesztje, így a helyi hatóságok rajta kívül további 14 olyan alkalmazottat helyeztek 14 napos karanténba, akik előtte érintkeztek a beteggel.

A McLaren tájékoztatása szerint fertőzött emberük már tünetmentes, szépen gyógyul, miközben megfigyelés alatt tartott társait az Andrea Stella versenymérnök által irányított Melbounre-ben maradt kis csapat próbálja segíteni, amiben csak tudja.

Hogy pontosan hogyan telnek ezek a hosszú napok az istálló tagjai számára, arról többen a közösségi oldalukon adnak hírt. Beszámolóikból kiderül, nemcsak kollégáik, de az ellenfelek is odafigyeltek rájuk. Hétfőn az egyik karanténban lévő szerelő például azt írta, a Racing Point még Melbourne-ben tartózkodó emberei vittek nekik egy karton sört, némi ételt, továbbá Yorkshire teát. Eközben a szabadon mozgó mclarenesek közül volt, aki elutazása előtt jól bevásárolt kollégáinak, mások pedig különböző játékokkal, Nintendóval, Playstationnel, dartsjátékkal vagy minifocival látták el őket.

„Ausztrál sörök, gyümölcs, egy kis rágcsálnivaló és tea mellé hamarosan érkezik a ’Randy kocsmai kvíz’, a nyertes számára különleges díjjal. Mindenkinek a legjobbakat kívánom – mindannyian azt kívánjuk, bárcsak együtt sörözhetnénk” – írta az egyik, szabadon mozgó McLaren-dolgozó egy társaknak bekészített „túlélőkészlet” fényképe mellé, majd később előállt az ígért „karanténkvízzel” is, melyben többek között az is kérdés volt, Kimi Räikkönen mikor és hol nyilatkozta azt élő adásban, hogy a nagydolgát végezte, miközben mindenki a rajtrácson ünnepelt…

Egy társa eközben egy videójátékról tett ki fotót, és odaírta: „Nos, ez talán kicsit fel fogja gyorsítani az idő múlását!” Más meg jelezte, köszönettel fogadta a sok javaslatot, milyen sorozatok nézésével ütheti el a legjobban az idejét, most már akár évekre elegendő néznivalót talált magának.

Az idő tehát lassan múlik Ausztráliában, ám a lényeg, hogy a mclarenesek összességében jól vannak, új megbetegedésről pedig egyelőre nem érkezett hír.

A vasárnap Münchenbe érkező Andreas Seidl csapatfőnök pedig nem véletlenül méltatta saját összefogó csapata mellett a többiek bajtársiasságát is. A rendkívüli helyzet megmutatta, az F1-es ellenfeleket összeköti valami rendkívüli, ami túlmutat minden rivalizáláson.