Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Így segítik az F1-es csapatok a koronavírus elleni harcot

Így segítik az F1-es csapatok a koronavírus elleni harcot

RaceFans, Ferrari
A Mercedes, a Red Bull, a McLaren és a Williams is felkészült arra, hogy a futamok halasztása miatt felszabaduló mérnöki kapacitásával segítse a koronavírus elleni küzdelmet a szükséges orvosi kellékek előállításával.

A RaceFans információi szerint az említett Forma–1-es csapatok már reagáltak arra a kormányzati felhívásra, ami a jelentős mérnöki tudással és technológiai infrastruktúrával bíró cégeket, vállalatokat kéri, amennyiben tudnak, segítsenek a globális szinten is egyre komolyabb problémát okozó koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

A csapatok segíthetnek a járvány leküzdéséhez szükséges orvosi kellékek előállításában és tervezésében. Hozzájárulhatnak többek között a koronavírus elleni harcban kulcsfontosságú lélegeztetőgépek előállításához is.

Fotó: XPB

A témáról kedden egyeztettek a királykategóriás alakulatok, valamint az F1 marketinges szakemberei. Mivel az első négy futamot már elhalasztották, és további hasonló jellegű intézkedések várhatók, az alakulatoknak és azok mérnökeinek lesz idejük arra, hogy segítsenek az említett kellékek tervezésében és előállításában.

Az említett szaklap úgy tudja, a Mercedes, a Red Bull, a McLaren és a Williams már neki is látott a kutatásoknak azzal kapcsolatban, egészen pontosan miként nyújthatnak segítő kezet az egyre elharapózó világjárvány leküzdésében.

A napokban a Ferrari is beszállt a küzdelembe: a tulajdonosi körben érdekelt Agnelli család 10 millió eurót adományozott a vírus európai gócpontjában, Olaszországban működő kórházak és küzdő egészségügyi dolgozók támogatására. A pénzből orvosi készülékeket és eszközöket, valamint gyógyszereket vásárolnak majd.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak