Musorujsag
Élő Eredmények

Főnöke szerint a média nem érette meg Ricciardót

Főnöke szerint a média nem érette meg Ricciardót

GMM
A Renault csapatvezetője, Cyril Abiteboul biztosra veszi, Daniel Ricciardo jól átgondolta a média által sokat kritizált átigazolást, és okkal csatlakozott a francia alakulathoz. Ami a folytatást illet, egyelőre nem mer tippelni, meddig működhetnek még együtt.

Ricciardo komoly meglepetést okozott, amikor 2018 nyarán bejelentette, elhagyja a Red Bullt és a középmezőnyben küzdő Renault-hoz igazol. Döntését sokan már akkor kritikával illették annak fényében, hogy a bikások szívesen maradásra bírták volna. Tavaly aztán még több bírálatot kapott, miután a franciák előrelépés helyett visszább csúsztak közvetlen ellenfeleikhez képest.

Az ausztrál főnöke, Cyril Abiteboul a kritikák kapcsán kijelentette, a sajtó – főleg a brit, ami talán mindennél nagyobb lendülettel bírálta – nem értette meg versenyzője motivációit, és azt, mi zajlott a fejében, amikor a váltás mellett döntött.

„Daniel nagyon sokat foglalkozott ezzel a döntéssel, amit a média – és különösen a brit – kritizált, mivel nem értették azt” – jelentette ki a francia szakember. „Nagyon sokat jelent neki az, hogy részt vehet egy projekt felépítésében, legyen szó az emberi, a technikai, vagy a sporttal kapcsolatos részekről. Ez fontos neki” – hangsúlyozta.

Daniel Ricciardo és Cyril Abiteboul (Fotó: XPB)

 

„Daniel egy olyan ember, aki az érzései vezényelnek. Szeretné bebizonyítani, hogy kiáll az elképzelése mellett, egészen addig, amíg az helyesnek nem bizonyul” – tette hozzá a szakember, akitől ezt követően azt is megkérdezték, ennek fényében szerinte meddig marad náluk az ausztrál.

Erre nem tudott pontos választ adni, és kiemelte, egyelőre nem is akar ezzel foglalkozni, főleg a jelenlegi helyzetben (több futam is elmaradt a koronavírus-járvány miatt, és bizonytalan a bajnokság folytatása). „Meg kellene tartanunk őt, mégpedig egy stabil alapokon nyugvó, közös akarattal létrejövő egyezség keretén belül” – mondta.

„A projekt a legfontosabb. Válaszolok, anélkül, hogy igazán válaszolnék, de meg kell még várnunk az első futamokat, és látni, hogyan alakulnak azok. Előreléptünk? Visszatértünk a tavalyelőtti, valamivel magabiztosabb szinthez? Neki sikerült még jobban beépülni a csapatba? Ha mindkét fél úgy érzi, hosszabb távra nyúlhat ez a projekt, akkor, miért ne folytathatnánk közösen?” – tette föl a költői kérdést zárásként.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak