Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton önként karanténba ment két kontaktja pozitív tesztje után

Hamilton önként karanténba ment két kontaktja pozitív tesztje után

Lewis Hamilton/Instagram
Két később koronavírussal diagnosztizált hírességgel is kapcsolatba került, ezért önkéntes karanténba vonult Lewis Hamilton. Elmondása szerint nincs jele a betegség tüneteinek.

Korábban a brit bulvársajtó cikkezett arról, hogy a Mercedes hatszoros világbajnoka akár aggódhatna is, miután koronavírusos beteggel találkozott, még mielőtt útnak indult volna a végül lefújt Ausztrál Nagydíj helyszínére. Lewis Hamilton március 4-én egy londoni eseményen több híresség társaságában mutatkozott. Köztük volt a kanadai miniszterelnök felesége, Sophie Grégoire Trudeau, aki nem sokkal később bejelentette, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Napokkal később aztán a londoni gálán még Hamiltonnal ölelkező színész, Idris Elba is jelezte, őt is megtámadta a kór. Ezek után a brit lapok újra felkapták az ügyet, és arról kezdtek találgatni, hogy talán az F1-es versenyző is veszélyeztetett lehet. Ő akkor már túl volt a melbourne-i csütörtöki sajtónapon (amelyen többek között egy kis rajongójával is érintkezett), egy helyi falmászáson és szörfözésen.

Az Elbával és Trudeau-val való találkozása óta már a lappangási időnek tekintett 14 nap is eltelt, és miután Hamilton nem észlelt magán tüneteket, jó esély van rá, hogy nem fertőződött meg. Ugyanakkor közösségi oldalán arról számolt be, hogy a két eset kitudódása után önkéntesen elkülönült, biztos, ami biztos. Üzenetében a falmászásáról és szörfözéséről, melyekről képeket is megosztott, nem tett említést, ám állítja, nem érintkezett másokkal a a múlt péntek óta.

„Sziasztok, srácok! Remélem, mindenki pozitív marad, elfoglalja magát és egészséges! Voltak találgatások az egészségi állapotomról, miután részt vettem egy eseményen, amelyen két személy is, akiket később pozitívan teszteltek a koronavírusra. Szeretném tudatni, hogy jól vagyok, egészségesnek érzem magam, napi két alkalommal edzek. Egyetlen tünetem sem volt, és már tizenhét nap telt el azóta, hogy találkoztam Sophie-val és Idrisszel” – közölte a mercedeses.

Elmondása szerint amióta lefújták a melbourne-i hétvégét, ő elkülönült a nyilvánosságtól Ausztráliában. „Idrisszel érintkeztem, és örömmel hallom, hogy jól van. Beszéltem az orvosommal, és ellenőriztettem magam, hogy van-e szükségem tesztre, de az igazság az, hogy csak korlátozott számban elérhetők a tesztek, és vannak emberek, akiknek nagyobb szükségük van rá, mint nekem, főleg úgy, hogy semmiféle tünetem nem volt. Szóval annyit tettem, hogy elkülönítettem magam az utóbbi egy hétben, valójában már a futam pénteki törlése után, és távol tartottam magam az emberektől.”

„A legfontosabb, hogy mindenki pozitív maradjon, tartsa a távolságot másoktól, amennyire tudja, különüljön el, ha szükséges, és rendszeresen mosson kezet szappannal és vízzel legalább húsz másodpercig. Köszönöm mindenkinek a sok üzenetet! Pozitivitást és szeretetet küldök a távolból! Maradjatok biztonságban” – zárta üzenetét a jelek szerint még mindig Ausztráliában lévő címvédő.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak