Musorujsag
Élő Eredmények
×

Guanyu Zhou győzött, de Johnny Herbert hozott a legtöbbet a rajtnál

Guanyu Zhou győzött, de Johnny Herbert hozott a legtöbbet a rajtnál

Boxutca
Guanyu Zhou Forma-2-es versenyző, Renault F1 tesztpilóta nyerte az első valódi versenypótló F1-es rendezvényt, a Virtuális Bahreini Nagydíjat.

A rendezők valószínűleg éppen annyira próbálták komolyan venni a kezdeményezést, amennyire kevés idő maradt annak megszervezésére. A hirtelen ötletből megvalósított Virtuális Bahrieini Nagydíj ugyanis olyannyira rögtönzött nevezési listával startolt, hogy az aktív F1-eseknek szánt kezdeményezésbe belefért az 55 éves exversenyző, Johnny Herbert is.

A kis technikai hiba miatt megcsúszó, felére csökkentett versenyen a Red Bull nevezettje, Philipp Eng indulhatott az élről, de gyakorlatilag tehetetlenné vált a 15-ről startoló Herberttel szemben, aki teljesen átértékelte a pályát illető határokat, jókora fejfájást okozva ezzel azoknak, akik megpróbáltak kerék a keréken csatában harcolni egymással.

A futam első felében nem nagyon akartak rendeződni a sorok, de a végére egészen komoly csaták alakultak ki. Nagyot küzdött például az élről rajtoló Philipp Eng és Stoffel Vandoorne, de remek adok-kapokat produkált Esteban Gutierrez és Nico Hülkenberg is.

A befutó sem telt eseménymentesen, habár a győztes Zhou hatalmas előnyt autózott ki, Lando Norris és a Racing Pointos Jimmy Broadbent az utolsó kanyarig küzdöttek egymással. A McLaren ifjú tehetsége végül túl agresszív volt, ütközés lett a vége és hátraesés az 5. helyre.

Egyébként sem volt zökkenőmentes Norris futama, hiszen az internetkapcsolata valahol elvesztette a versenyt, ami alatt egy úgynevezett BOT vezetett helyette. Nem is rosszul! Több helyet is javított távollétében a virtuális pályára küldött virtuális Norris.

Eseményekben és komolytalanságban is bővelkedő „szezonnyitón” vagyunk tehát túl. Az tisztán látszik azonban, hogy ha elkezdik komolyan venni a résztvevők az eseményt, akkor valóban jó csaták alakulhatnak ki a virtuális pályákon.

Első lépés: Herberttől vegyék el a kormányt!

További tartalmak