Teljessé vált a virtuális F1-es Bahreini Nagydíj mezőnye

A valódi elmaradt, a virtuálist megtartják, mi pedig közvetítjük – teljessé vált az F1 virtuális Bahreini Nagydíjának nevezési listája. Rajt 21 órakor!

Normál esetben e helyen a Bahreini Nagydíj utózöngéivel foglalkoznánk, ám a világban mostanság nemigen vannak „normál esetek”. Mindez viszont nem akadálya egy kis versenyzésnek, még ha ezúttal csak virtuálisnak is. A Forma–1 pénteken jelentette be, hogy amolyan pótsorozatot indít az elhalasztott valódi futamok hétvégéin, első állomásként a bahreinién. A Codemasters F1 2019-es játékán alapuló e-sportos eseményről van szó, ami magyar idő szerint 21 órakor rajtol, és amit Wéber Gábor és Ujvári Máté kommentálásával az M4 Sport is élőben közvetít.

A nagyjából másfél óra során előbb egy időmérő edzést rendeznek, melyen a legjobb köridők alapján találnak gazdára a rajtpozíciók, aztán következik a 28 körös verseny, ami a valódi bahreini versenytáv felének felel meg.

A nevezők listája már teljessé vált. Összesen hét egykori vagy jelenlegi Forma–1-es versenyző ül majd monitorok mögé. Az aktuális mezőnyből az újonc Nicholas Latifi mellett a mclarenes Lando Norris erősíti a mezőnyt. Hozzájuk társulnak a közelmúlt királykategóriásai, a Mercedest tartalék- és szimulátorversenyzőkként képviselő Stoffel Vandoorne és Esteban Gutiérrez, valamint a Racing Pointhoz „visszatérő” Nico Hülkenberg. Mellettük két korábbi név, Anthony Davidson és Johhny Herbert is volánt ragad – ők a brit Sky Sports televízió jelenlegi szakértői.

A résztvevők névsora egészen színes. Vannak, akik fiatal tehetségeket indítanak, mások az F1-en, de akár az autósporton kívüli sztárokat „szerződtettek”, de természetesen  valódi szimulátorosok is szerepet kapnak.

A Ferrarinál az akadémia két tagja, az orosz Robert Svarcman, valamint a mindössze 16 esztendős svéd F4-es tehetség, Dino Beganovic szerepel.A Red Bull eközben idegenlégiósokat alkalmaz. Chris Hoy 6-szoros olimpiai bajnok és 11-szeres világbajnok pályakerékpárosként merészkedik a versenyzők közé, míg a főként a sportautózás és a GT-versenyzés világából ismert Philip Eng csak kategóriát vált.

A McLarennél Norris társa Hamilton lesz, de nem Lewis, hanem a versenyzéssel szintén foglalkozó öccse, Nicolas. A Renault a kevert párosítás mellett döntött: saját nevelésű F2-es növendéke, a kínai Csou Kuan-jü mellé egy verseny- és autórajongó golfozót, Ian Poultert ültetett be. Fog versenyezni egy motoros is, Luca Salvadori az Alpha Tauri csapatát alkotja a szimulátoros Matthew Trivett-tel, akit rajongói csak Sadokist néven ismernek.

Ugyancsak az e-sportok világát képviseli a Haasnál Davidson mellé ültetett Redeye, azaz Paul Chaloner, a Nico Hülkenberg társának választott Jimmy Broadbent, valamint a Herberttel az Alfa Romeóhoz csatlakozó Cyanide.

Ian Poulter és Chris Hoy mellett a versenyzéstől első ránézésre legtávolabb álló harmadik résztvevő a Williamsbe beülő Liam Payne lesz, aki a 20-as lista egyetlen énekese és dalszerzője.

Hogy fog-e dalt írni a mai „bahreini” estéről, azt még nem tudjuk, a virtuális 2019-es F1-es masinák motorja viszont hamarosan már énekelni fog. Rajt 21 órakor!

A virtuális Bahreini Nagydíj résztvevői:

Mercedes: Stoffel Vandoorne, Esteban Gutiérrez

Ferrari: Robert Svarcman, Dino Beganovic

Red Bull: Chris Hoy, Philip Eng

McLaren: Lando Norris, Nicolas Hamilton

Renault: Ian Poulter, Csou Kuan-jü (angol átírással: Guanyu Zhou)

Alpha Tauri: Matthew Trivett, Luca Salvadori

Racing Point: Nico Hülkenberg, Jimmy Broadbent

Alfa Romeo: Johnny Herbert, Cyanide

Haas: Anthony Davidson, Paul Chaloner (’Redeye’)

Williams: Nicholas Latifi, Liam Payne