Musorujsag
Élő Eredmények

Japánba küldi visszatérőjét a Red Bull

Japánba küldi visszatérőjét a Red Bull

F1i
Ahogyan azt az előző években már megszokhattuk, a Red Bull Japánba, a Super Formulába küldi versenyezni tartalékosát – idén az alakulat kötelékébe visszatérő Sergio Sette Camarát. A brazil szezonja a tervek szerint május közepén indul, de jelenleg ez is kérdéses…

Az utóbbi években bevett szokás, hogy a bikások Japánba küldik az F3-at vagy a F2-őt már megjárt védenceiket, akik a Super Formulában (az autók és a tempó tekintetében sokak szerint a kisebb kategóriák közül ez áll legközelebb az F1-hez) folytathatják fejlődésüket. Idén a bikások juniorprogramjába 2016 után visszatérő Sergio Sette Camarán a sor.

A korábban a McLaren által támogatott brazil az eredeti tervek szerint Amerikában versenyzett volna az IndyCar-szériában, a Carlin-istálló (ahol nem teljes szezont futott volna) azonban végül az F1-es tapasztalatokkal is rendelkező Felipe Nasrt választotta.

Sergio Sette Camara (Fotó: XPB)

Amerika helyett tehát Japán felé vezet majd a 21 éves versenyző útja, aki nemcsak a Red Bullhoz, hanem a Motoparkhoz is „ismerősként” tér vissza, az F3-ban ugyanis már versenyzett annál az alakulatnál, ahol idén, a Super Formulában bizonyíthat majd. „Biztos vagyok benne, hogy ez a legjobb út a pályafutásom számára” – jelentette ki Sette Camara.

„Az F1 után a Super Formula autói a leggyorsabbak, az itt szereplő csapatok pedig elképesztően magas színvonalon dolgoznak. Szeretnék köszönetet mondani a Motoparknak ezért a lehetőségért. Dolgoztam már velük, és biztosra veszem, itt is szép eredményeket érhetünk el” – magyarázta.

A japán sorozat a tervek szerint május 17-én indul az Autopolis-versenypályán, és bár nem érkezett bejelentés arról, hogy ez a forduló elmarad, vagy halasztásra kerül, a szezonstart értelemszerűen attól függ, milyen lesz a járványhelyzet Japánban. Amennyiben a koronavírus miatt nem lehet megrendezni az eseményt, ez a szezonnyitó is csúszik.

Borítókép: Sergio Sette Camara (Fotó: XPB)

További tartalmak