Musorujsag
Élő Eredmények

A McLaren ígéri, a nehéz időkben is próbál szórakoztató lenni

A McLaren ígéri, a nehéz időkben is próbál szórakoztató lenni

McLaren
A McLaren ügyvezetője, Zak Brown is csalódottan vette tudomásul az első nyolc futam halasztását/törlését, de tudja, most vannak fontosabb dolgok az autósportnál. Ami a kényszerpihenőt illeti, ígéri, csapata ebben az időszakban is próbál szórakoztató lenni.

Hétfőn a nyolcadik futam, az Azeri Nagydíj is áldozatul esett a koronavírus világjárványnak, és nem kizárt, hogy a közeljövőben hasonló bejelentések érkeznek még. A történtek ellenére az F1 vezetői továbbra is 15-18 futamos szezonnal számolnak, igaz, azt egyelőre nem tudják megmondani, mikor indulhat újra a versenyzés – egy biztos, június előtt nem látunk királykategóriás futamokat.

Kollégáihoz hasonlóan a McLaren ügyvezetője, Zak Brown is elismerte, csalódott, amiért határozatlan időre leállt a motorsport világa, a csapat közösségi oldalain megjelenő videós közleményében ugyanakkor kiemelte, tudja, most sok dolog sokkal fontosabb a versenyzésnél.

„Szeretném tudatni mindenkivel, hogy a McLaren, a többi csapattal, az F1-gyel és az FIA-val szorosan együttműködve mindent elkövet azért, hogy amint a világ biztonságosabb lesz, és újra lehet versenyezni, versenyezhessen, és a lehető legtöbbet megőrizze az eredeti ütemtervből” – jelentette ki az amerikai szakember.

Zak Brown (Fotó: XPB)

„A tervek szerint a nyáron indulna a szezon, amennyiben ez lehetséges, és nagyon remélem, lehetséges lesz. Tudom, mindannyian nagyon hiányoljátok már a versenyzést” – üzent a csapat szurkolóinak, a videó nézőinek.

„A csapatunk, a szurkolók és a sportág részvevőinek a biztonsága sokkal fontosabb, mint egy verseny, amit máskor is meg tudunk majd rendezni. Ebben a helyzetben az embernek az jár a fejében, hogy védje a saját csapatát, a saját vállalkozását. Valamint erősen gondolkodunk, és elkezdtük keresni a kreatív módjait annak, hogy kapcsolatba kerüljünk a szurkolókkal” – hangsúlyozta.

„Az e-sportok most biztos nagyon népszerűek, és a velük kapcsolatos izgalom csak növekedni fog, és ez az egész ezzel együtt tovább fejlődik majd. A közösségi médiában is csinálhatunk ezt-azt. Szóval, a terv egyértelműen az, hogy továbbra is kommunikálni fogunk veletek” – zárta gondolatát.

Zak Brown (Fotó: MTI/EPA) Zak Brown (Fotó: MTI/EPA)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak