Musorujsag
Élő Eredmények

Az olasz szigorítások miatt bezárta gyárát az Alpha Tauri

Az olasz szigorítások miatt bezárta gyárát az Alpha Tauri

Alpha Tauri
Az olasz kormány rendelete értelmében bezárta faenzai F1-es gyárát az Alpha Tauri csapata is.

Nagyjából egy hónappal ezelőtt ütötte föl a fejét Olaszországban a koronavírus-járvány (legalábbis a betegregisztrációk alapján), és az azóta eltelt időszakban az európai ország vált a világ legsúlyosabban érintett helyévé, ahol már a kínainál is több áldozatot szedett a betegség. Az észak-olaszországi székhelyű két F1-es csapatot, a Ferrarit (Maranello) és az Alpha Taurit (Faenza) már a kezdetektől fokozott elővigyázatosságra kényszerítette az éppen a térségből induló járvány, a mindennapjaikat pedig már jó ideje meghatározzák az ország óvintézkedései.

Az olasz kormány a héten leállította az összes nem létfontosságú üzlet és gyár működését, ami most az Alpha Taurit is lépésre kényszerítette: a csapat bejelentette, hogy április 3-áig teljesen bezárta faenzai gyárát. „Az olasz kormány döntése értelmében, miszerint a COVID-19 miatt április 3-áig minden nem létfontosságú üzletnek le kell állnia, a mi gyárunk is bezárt. Aki teheti, otthonról dolgozhat. A csapatunk egészsége mindennél fontosabb most számunkra” – közölte az idén névváltáson áteső gárda.

A mostani gyárleállás nem összekeverendő az F1 előrehozott és meghosszabbított nyári szünetével, melynek értelmében a csapatok három héten keresztül semmilyen fejlesztéssel, tervezéssel, gyártással kapcsolatos tevékenységet nem folytathatnak központjukban. Miközben ez a leállás még lehetővé tesz bizonyos munkát, például a régi, bemutatókon használt autók karbantartását, addig az olasz kormány rendelete értelmében minden gyári tevékenység tilos. Az otthoni munkavégzésre eközben az F1-es kötelező leállás nem kínál módot, ha az a tiltólistán szereplő tevékenységekkel kapcsolatos.

A másik olasz csapat, a Ferrari már a múlt csütörtökön megkezdte hivatalos háromhetes leállását, miközben a múlt hét elejétől már eleve zárva voltak a márka gyárai, ugyancsak az olaszországi helyzet miatt. Az Alpha Tauri azt nem közölte, hogy pontosan mettől meddig tervezi letudni az F1 által elrendelt 21 napos kényszerpihenőjét. Erre a megállapodás értelmében április végéig sort kell kerítenie mindenkinek.

Borítókép: Alpha Tauri logó (Fotó: XPB)

További tartalmak