Musorujsag
Élő Eredmények

Ecclestone szerint nem Binotto a megfelelő ember a Ferrari élére

Ecclestone szerint nem Binotto a megfelelő ember a Ferrari élére

GMM
A Forma–1 korábbi ügyvezetője, Bernie Ecclestone úgy véli, nem a jelenlegi csapatvezető, Mattia Binotto a megfelelő ember a Ferrari élére. A brit azt is elárulta, szerinte kinek kellene irányítania a legendás olasz alakulatot.

A 2019-es volt Binotto első szezonja a Ferrari élén, magát a csapatot viszont jól ismeri, hiszen 1995 óta dolgozik nekik, igaz, munkája korábban nem az istálló vezetésével volt kapcsolatos, hanem mérnöki teendőket látott el (a motorrészlegen kezdte a munkát, melynek idővel vezetőjévé is vált, majd onnan került az F1-es csapat élére).

Első csapatvezetői szezonjának mérlege nem volt túl pozitív: a csapat csupán három futamgyőzelmet szerzett, és 2016 óta először nem volt komolyabb esélye a bajnoki cím megszerzésére. Eközben versenyzőik között is több alkalommal támadt feszültség.

Mattia Binotto (Fotó: XPB)

Binottót az idény során több kritika is érte, mondván, mérnöknek ugyan kiváló, de a csapat vezetését nem rá kellett volna bízni. Hasonló véleményen van F1 korábbi ügyvezetője, a királykategória eseményeit 2017 óta távolabbról követő Bernie Ecclestone is, aki nemrég kijelentette, szerinte nem a tavalyi kinevezett csapatvezető a megfelelő ember a Ferrari élére.

Amikor megkérdezték, Binotto jó vezető-e, Ecclestone a következőképpen válaszolt: „Nem, ő egy mérnök. Olyan emberre lenne szükségük, aki el tudja érni az embereknél, hogy az történjen, amit ő mond. Nem talán az, és nem majd megbeszéljük alapon.”

A britnek ötlete is van arra, kinek kellene az alakulat élére állni. „Én Flavio Briatoréra bíztam volna a Ferrari vezetését” – nevezte meg a Benetton és a Renault korábbi, balhés csapatfőnökét. „Ő azt tenné, amit az ő csapatainál is tett: odavinné a legjobb szakembereket a többi istállótól. A baj az lenne, hogy Flavio a végére már hagyná, hogy az emberek azt gondolják, a Ferrari hozzá tartozik” – zárta gondolatát egy kis kritikával.

Flavio Briatore (Fotó: XPB)
Borítókép: Bernie Ecclestone (Fotó: XPB)

További tartalmak