×

Végre hazatérhetnek a McLaren dolgozói a melbourne-i karanténból

Elbocsátották a karanténból a McLaren Melbourne-ben rekedt dolgozóit – végre hazatérhetnek családjukhoz!

Motor Racing - Formula One World Championship - Australian Grand Prix - Practice Day - Melbourne, Australia Fotó: XPB
Bizonyára van mögöttük már pár túlóra és problémamegoldó éjszakázás, ám a McLaren szerelői számára alighanem még azoknál is hosszabbak voltak az Ausztrál Nagydíj lefújása óta eltelt napok.

Mint ismert, a brit istálló az idénynyitónak tervezett hétvége csütörtök estéjén jelentette be, hogy egyik szerelőjének pozitív lett a koronavírus-tesztje, ami miatt azonnal úgy határoztak, hogy lemondanak a versenyen való részvételükről. A tankolásért felelős illetőt már a szerdai megérkezése után elkülönítették, mivel a koronavírusra emlékeztető tüneteket mutatott. A csapat beszámolója szerint nem lett súlyos beteg, hamar tünetmentessé vált.

Vele azt megelőzően további 14 csapattársa érintkezett, akiket ezek után 14 nap karanténra köteleztek az ausztrál egészségügyi szervek. Ők emiatt Ausztráliában maradtak, Andrea Stella versenyigazgató és két további csapattag nyújtott nekik segítséget a bezártság idején. A koronavírus-fertőzést egyiküknél sem mutatták ki végül, tünetmentesen vészelték át ezt az időszakot.

A McLaren garázsa (Fotó: MTI/EPA)

A McLaren garázsa (Fotó: MTI/EPA)Mint arról a BBC riportere, Jennie Gow beszámolt, ezen a héten már „ki is szabadultak”, vagyis hazatérhetnek az Egyesült Királyságba. Ezt erősíti meg az egyikük Twitter-bejegyzése is. Lee Mathurin már a hazautazásra célozva jelezte: „A következő 48 óra érdekesnek ígérkezik…”

Ausztrália a világ számos országához hasonlóan azóta is szigorított az utazási feltételein, hogy a mclarenesek megérkeztek oda. Valóban nem vár rájuk könnyű út, hosszú is lesz, az átszállásokat sem egyszerű megtervezni manapság. De hamarosan legalább ismét otthon lehetnek, a családjuk társaságában, három hét távollét után.