Musorujsag
Élő Eredmények

Briatore: Schumacher nehézfiúk ellen küzdött, Hamilton taxizik

Briatore: Schumacher nehézfiúk ellen küzdött, Hamilton taxizik

Beyond The Grid
A Benetton és a Renault korábbi csapatfőnöke elismeri Lewis Hamilton kivételes képességeit, ám úgy véli, a britet nem izzasztották meg annyian, a hetedik cím felé vezető úton, mint Michael Schumachert.

Dolgozott együtt Michael Schumacherre és Fernando Alonsóval is, csapatfőnökként mindkettejükkel két-két bajnoki címet ünnepelt. A spanyol menedzsereként emellett közvetett módon Lewis Hamiltonnal is kapcsolatba került, hiszen Alonso 2007-ben éppen az akkor újonc csapattársa volt a McLarennél. Flavio Briatore ugyan már évek óta nem tagja a száguldó cirkusznak, annak eseményeit továbbra is figyelemmel kíséri, és rendszeresen hangot is ad a véleményének bizonyos kérdésekben.

A Beyond the Grid F1-es podcast vendégeként most többek között arról is kérdezték, mit szól hozzá, hogy Hamilton a következő szezonban akár utol is érheti korábbi versenyzőjét, Michael Schumachert, és ő maga is hétszeres világbajnokká válhat. Miközben az olasz nem vonta kétségbe a címvédő képességeit, megjegyezte, számára nehéz lenne eldönteni, hogy melyik versenyző a jobb, mivel Schumacher véleménye szerint komolyabb ellenállásba ütközött a maga idejében. „Michael a nehézfiúk ellen küzdött, mint például Senna. Jusson eszünkbe, hogy amikor Michael megérkezett az F1-be, a versengés szoros volt: itt volt Mansell, Senna. Most nincs akkora versengés, csak két-három versenyző van” – vélekedett.

Hozzátette, a brit olyan kiélezett bajnoki küzdelmeket sem igazán vívott, mint Schumacher, aki számos utolsó futamos döntő részese volt. „Hamiltont senki sem helyezte igazán nyomás alá, egyszerűen csak elsétált a bajnoki címekkel.”

Flavio Briatore (Fotó: XPB)

Szerinte ha komolyabb ellenállást tanúsítottak volna vele szemben, talán most más lenne a Hamiltonról kialakult kép is, a mercedeses többet hibázna. „Ez mindenkinél így van. Amikor Schumacherhez közel tudtak kerülni, hibázott. Fernando is hibázott. Mindenki hibázik. Amíg ő taxisofőrként vezethet, közben mindent megnyer. Ez azért van, mert nagyon jó versenyző. Ma Hamilton az egyike a Forma–1 két csillagának: csak Hamilton és Verstappen van.”

Rajtuk kívül még Charles Leclerc-t tartja sokra, ám szerinte a monacói még túl fiatal, túl éretlen és túl sokat hibázik ahhoz, hogy mondjuk Verstappennel egy napon legyen említhető. „Leclerc-t még nehéz felmérni. Számomra Verstappen egy hihetetlen versenyző. Az, ahogyan előz, ahogyan csillog. Ő egy igazi gladiátor. Jobb az apjánál. A név ugyanaz, de a versenyző teljesen más. Azt kívánom, bárcsak ez a Verstappen ült volna az autómban! És ezt meg is mondtam az apjának: »Jézus Krisztus! Bárcsak ő ült volna az autóban, és nem te!« De ő is teljesen egyetértett” – mondta nevetve.

Borítókép: Lewis Hamilton és Michael Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak