Musorujsag
Élő Eredmények

Sainz nem foglalkozik Vettel jövőjével

Sainz nem foglalkozik Vettel jövőjével

GMM
A Ferrarival szóba hozott Carlos Sainz nem foglalkozik azzal, miként alakulhat a pilótapiac, ha Sebastian Vettel nem hosszabbít a vörösökkel, ő ugyanis egyelőre csak arra összpontosít, hogy jól végezze a dolgát jelenlegi csapatnál, ahol egyébként is nagyon jól érzi magát.

Sainz neve már korábban is fölmerült a Ferrari kapcsán, az utóbbi hetekben pedig ismét arról kezdtek cikkezni, a spanyol „megfelelő választás” lenne a vörösök számára, ha azok nem kívánják meghosszabbítani Vettel szerződését, vagy a német dönt úgy, hogy elhagyja őket. A pletykákat csak erősíti a fölvetés, miszerint a McLaren szívesen megszerezné a németek négyszeres bajnokát.

Innentől pedig adott a lehetséges forgatókönyv: Sainz és Vettel helyet cserél 2021-re. Ezt az opciót nemrég a Sky szakértője, Martin Brundle is fölvetette, kiemelve, érzése szerint ez egy olyan csere lehet, amivel minden érdekelt jól járhat.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Miközben újra a találgatások középpontjába került, Sainz jövője kapcsán egyértelművé tette, őt egyelőre nem foglalkoztatja Vettel, vagy a Ferrari döntése, hiszen csak a McLarenre fókuszál, csapatánál pedig – ahol elvileg hosszú távra terveznek vele – nagyon jól érzi magát. „Nem tudom, és jelenleg nem is igazán érdekel, Vettel lesz-e a katalizátora a pilótapiacnak” – kezdte.

Azt hiszem, mindenki tudja, hogy nagyon boldog vagyok a McLarennél. Úgy érzem, nagy részem van ebben a projektben, amit a csapat közép, vagy még inkább hosszú távúnak szán. Nem kezdtek el valami máson gondolkodni” – hangsúlyozta.

„Nem gondolkodhatok máson, ha azt akarom, hogy a csapat folytassa a fejődését, és továbbra is ugyanabba az irányba haladjon, ugyanazokért a célokért dolgozzon” – folytatta a spanyol, aki a tesztidőszak után kijelentette, a McLaren számára most az első hármas előnyének csökkentése lehet a cél, megelőzni ugyanis a jelenlegi szabályrendszerben feltehetően már nem tudják őket.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak