Vettel sikerei is motiválják Verstappent

Sebastian Vettel Red Bull-os sikerei is motiválják Max Verstappent, aki számára a német bajnoki címeinél jobb bizonyíték nem is kell arra, hogy csapata képes följutni a csúcsra. Ami a folytatást illeti, úgy érzi, itt az ideje annak, hogy újra a végső győzelemért küzdjenek.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)
2010 és 2014 között Vettel és a Red Bull zsinórban négy bajnoki címet szerzett, azóta viszont a bikások csak statisztálhattak a Mercedes dominanciájához, a német versenyző pedig a Ferrarihoz igazolt. A Red Bull vezetői most az elmúlt években egyre stabilabbá és érettebbé váló Verstappenben bíznak, aki pedig az „előd” sikereiből is merít.

Kiemelte, ez a négy siker már önmagában elég bizonyíték arra, hogy a Red Bull képes bajnoki autót építeni – most ráadásul motorügyileg is újra jó helyzetben vannak, érzése szerint ugyanis a folyamatosan fejlődő Hondában megfelelő társra leltek.

„Nagyon jól érzem magam ennél a csapatnál” – jelentette ki a holland egy videós interjúban. „A Red Bullnál mindenki nagyon motivált, remekül együtt tudunk működni, és otthon érzem magam a csapatnál, ami nagyon fontos. Versenyzőként a cél természetesen az, hogy bajnok legyek, és csapatként is nagyon keményen dolgozunk azért, hogy ezt megvalósítsuk.”

Max Verstappen és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)„A múltban már megcsinálták” – mondta Vettel emlékezetes sikersorozata kapcsán, ami plusz motivációval tölti el. „Hiszem, hogy a csapat visszatérhet ebbe a státuszba. És most még itt van ez az új együttműködés is a Hondával. Egy év már mögöttünk van, és azt hiszem, ez az egész egyre jobb és jobb lesz. A bajnokság megnyerése egy igazán szép eredmény lenne” – folytatta, majd tavalyi szezonja kapcsán kijelentette, az volt a legjobb eddigi F1-es pályafutása során.

„Elégedett voltam, hiszen következetesen teljesítettünk. Amikor nem harcolhatunk a bajnoki címért, általában akkor is próbáljuk a legjobb eredményeket elérni. Dobogós helyezéseket szerzünk, jók a kerékcseréink, és helyes stratégiai döntéseket hozunk. Azt hiszem, ezek együtt a legjobb szezonná tették azok közül, melyekben eddig részt vettem” – magyarázta.

A folytatással kapcsolatban pedig kijelentette, az évek óta tartó fejlődésnek most már gyümölcsöznie kell, ideje tehát bajnoki kihívóvá válni. „Még mindig fiatal vagyok, és értelemszerűen, amikor kezdtem, akkor még fiatalabb voltam. Akkor nem volt túl sok tapasztalatom, de folyamatosan fejlődni tudtam. Az ember sokat tanul a hibáiból, ez pedig jó futamokat eredményez. Elégedett vagyok az eddigi eredményekkel. Most pedig már itt az ideje annak, hogy már a világbajnoki címért harcolunk” – zárta gondolatát.