Musorujsag
Élő Eredmények

„A helyzet példátlan, nem tudni, mikor kelhet életre az F1”

„A helyzet példátlan, nem tudni, mikor kelhet életre az F1”

Motorsport
A Racing Point csapatvezetője, Otmar Szafnauer kijelentette, egyelőre nem lehet megjósolni, mikor térhet vissza a normál kerékvágásba az F1-es bajnokság élete. Ami az új szabályok halasztását illeti, bár nagy lehetőséget lát bennük, támogatja a döntést.

A szezon első nyolc versenyét már halasztották, vagy törölték a koronavírus-járvány miatt, a jelenlegi helyzetet látva pedig van esély arra, hogy a közeljövőben több hasonló bejelentés is érkezik. Az F1 vezetői folyamatosan vizsgálják a helyzetet, és amint lehet, újra szeretnék indítani a bajnokságot, a jelenlegi tervek szerint egy 15-18 futamos évaddal.

Ez sokak szerint túl optimista, hiszen egyelőre nem lehet megjósolni, mikor lesz ismét alkalmas az egészségügyi helyzet nagyszabású sportesemények rendezéséhez. Hogy az F1-es élet mikor térhet vissza a megszokott medrébe, azt a Racing Point csapatfőnöke szerint sem lehet megtippelni.

Otmar Szafnauer (Fotó: XPB)

„A helyzet példátlan és napról napra változik” – kezdte a szakember. „Jelenleg egészen egyszerűen nem mondhatunk semmi biztosat azzal kapcsolatban, mikor térhetünk vissza a normális kerékvágásba. Rengeteg olyan tényező van, ami felett egyszerűen nincs hatalmunk” – tette hozzá.

A járvány miatt az F1 vezetői a csapatokkal közösen úgy döntöttek, a 2021-es megújulást is elhalasztják, jövőre pedig a jelenlegi előírások maradnak érvényben, az autók több elemének fejlesztését pedig befagyasztják. Noha a Racing Point azok közé tartozik, akik a lemaradás csökkentésének lehetőségét látják a megújulásban, ezt a döntést ők is támogatják.

„Ez logisztikai és költségvetési szempontból is abszolút logikus döntés volt” – jelentette ki Szafnauer. „Persze ez nem jelent azt, hogy el kell kényelmesednünk, amikor visszatérhetünk a munkához. Versenyképesnek kell lennünk, amikor újra pályára gurulunk – függetlenül attól, milyenek lesznek a szabályok. Rengeteg munka vár még ránk, és készen állunk, hogy amit az idő alkalmas lesz rá, foglalkozzunk is ezzel” – magyarázta.

Nem váltottak zöldre a melbourne-i lámpák – Bearne / XPB Images
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak