Két tartalékosa is van a Haasnak

Két hivatalos teszt- és tartalékversenyzőt nevezett ki a Haas a folytatásra: a tartalékosi szerepkörrel járó feladatokat mostantól Pietro Fittipaldi és Louis Délétraz látják el. Várhatóan az F1 e-sportos szériájában is ők képviselik majd az alakulatot.

Haas logó (Fotó: Rierola / XPB Images)
Fittipaldi és Deletraz egyaránt 2018 végén debütált a Haasnál, tavaly pedig hivatalosan is csatlakoztak az alakulathoz, hogy segítsék Romain Grosjean és Kevin Magnussen (vagyis a két állandó pilóta) munkáját. Fittipaldi eddig az egyedüli teszt- és tartalékpilóta volt, Délétraz pedig a szimulátoros versenyző feladatkörét töltötte be.

A brazil idén is megtartja pozícióját, az azzal járó feladatokat azonban megosztva végzi majd az F2-ből ismert svájci versenyzővel, aki ezzel a változtatással előre is lép az istállón belüli rangsorban, hiszen szimulátorosból tartalékos lesz.

Pietro Fittipaldi (Fotó: XPB)„Azt terveztük, hogy ezt a bejelentést az ausztrál hétvégén tesszük meg, amikor elkezdjük a szezont, de az ottani és a globális események elsőbbséget élveztek a koronavírus járvány miatt” – kezdte a csapatvezető, Günther Steiner. „Pietro és Louis is bebiztosította a helyét a csapatnál az előző 12 hónapban, ezért örömmel erősítjük meg, hogy ők lesznek a Haas-istálló hivatalos teszt- és tartalékversenyzői” – tette hozzá a rutinos szakember.

„A szimulátorban végzett munkájuk kétségkívül értékes volt, mivel a tavalyi szezonban komoly kihívásokkal szembesültünk. Örülök neki, hogy továbbra is velünk dolgoznak, és még jobban belefolyhatnak a munkába, amikor a 2020-as év egy pontján majd visszatérünk a munkához. Várom, hogy hozzájáruljanak a programunkhoz” – zárta gondolatát.

A két fiatal versenyző (akikben az is közös, hogy rendelkeznek Forma–1-ben korábban szereplő felmenőkkel; Fittipaldi az 1970-es évek sztárjának, Emmersonnak az unokája, Délétraz pedig az 1990-es években nem túl sikeres pályafutást teljesítő Jean-Denis fia) várhatóan az F1 hivatalos e-sportos szériájában is részt vesz majd, természetesen a Haas-istállót képviselve. Ez a sorozat két hét múlva folytatódik majd.

Louis Délétraz (Fotó: XPB)