×

McLaren: Mindenki hazaért a karanténból!

A McLaren csapata bejelentette, sikeresen hazaértek a Melbourne-ben két hétig karanténban lévő dolgozói.

McLaren Fotó: McLaren
Véget ért egy nagyon hosszú időszak a McLaren dolgozói számára. Azok után, hogy a csapat a később elnapolt Ausztrál Nagydíj csütörtök estéjén bejelentette, egyik dolgozója koronavírussal fertőződött, a wokingiak további 14 alkalmazottját karanténba zárták. A 15 Melbourne-ben rekedt emberét a McLaren versenyigazgatója, Andrea Stella és két társa segítette a mindennapokban.

Az elkülönítés időszaka azóta lejárt, további fertőzéses eset nem történt, a pozitívra tesztelt dolgozó pedig már meggyógyult, így a héten a hátramaradt csapattagok is hazautazhattak. A McLaren csütörtökön megerősítette, mindenki sikeresen túl van a hosszú útján.

„Örömmel jelentjük, hogy tegnap este valamennyi csapattagunk biztonságban hazatért, aki Melbourne-ben volt elkülönítve, és a csapatvezetés azon tagjai is, akik velük maradtak. Még egyszer köszönjük a csapat nevében mindenki támogatását és jókívánságait” – írta a brit istálló.

A hazaérkezők most jó ideig otthon maradhatnak családjukkal, hiszen a McLaren a héten jelezte, a brit kormány korábbi rendelkezésének eleget téve bezárta a gyárát, és megkezdte az F1-es résztvevők megállapodása szerint 21  naposra bővített kötelező gyári szünetét.