Musorujsag
Élő Eredmények

Együtt küzdenek a koronavírus ellen a brit székhelyű csapatok

Együtt küzdenek a koronavírus ellen a brit székhelyű csapatok

F1
A hét brit székhellyel rendelkező Forma–1-es csapat egyesített erővel küzd a koronavírus-járvány ellen a Project Pitlane -nek nevezett program keretén belül. Tevékenységük középpontjában a lélegeztetőgépek gyártása áll.

Már korábban kiderült, a brit székhelyű alakulatok mind felajánlották segítségüket a kormánynak, ami a komoly technikai háttérrel, és elismert szakemberekkel rendelkező cégeket kérte, ha tudnak, segítsenek a koronavírus világjárvány miatt létszükségletűvé váló orvosi eszközök – főleg lélegeztetőgépek – gyártásában.

Egy mai közleményből kiderült, a Red Bull, a Racing Point, a Haas, a Mercedes, a McLaren, a Renault és a Williams közös erővel segíti majd a vírus elleni küzdelmet, mégpedig egy új program, a Project Pitlane keretén belül.

Alan Permane műveleti mérnök és Cyril Abiteboul csapatvezető (Fotó: XPB)

„A lehető legnagyobb hatás elérése érdekében a projekt egyesíti a tagcsoportok erőforrásait és képességeit az F1-es iparág alapvető készségeire összpontosítva: a gyors tervezésre, a prototípusok gyártására és tesztelésre, valamint a minőségi összeszerelésre” – áll a Forma–1 hivatalos oldalán megjelenő sajtóközleményben.

„Az F1 egyedülálló képessége, hogy gyorsan tud reagálni a mérnöki munkára, a technikai kihívások pedig lehetővé teszik a csoportok számára, hogy hozzáadott értéket biztosítsanak a szélesebb körű mérnöki tevékenységek számára” – folytatódott a szöveg.

Bár a projekt központjában egyelőre a lélegeztetőgépek állnak, a csapatok jelezték, készen állnak arra, hogy további segítséget nyújtsanak a vírus elleni küzdelemben. Bár a közlemény csak a brit székhelyű alakulatok együttműködéséről szól, korábban a Ferrari is jelezte már, készen áll arra, hogy ő is beszálljon a lélegeztetőgépek készítésébe (ők természetesen az olaszok számára készítik ezeket).

Lewis Hamilton és versenymérnöke, Peter Bonnington (fotó: XPB)
Borítókép: Red Bull-mérnök a garázsban (Fotó: xpbimages.com)

További tartalmak