Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso egyelőre nem is akar a versenyzésre gondolni

Alonso egyelőre nem is akar a versenyzésre gondolni

Fernando Alonso/Instagram
A korábbi kétszeres világbajnok, Fernando Alonso őszintén elismerte, a koronavírus-járvány kellős közepén nincs kedve versenyautóba ülni, ezért nem bánja, hogy a legtöbb eseményt halasztották. Ami jövőjét illeti, arról is később születik döntés, visszatér-e még az F1-be.

Mióta elhagyta a királykategóriát, Alonso több szakágban is próbára tette tudását: indult hosszútávú versenyeken, ismét nekifutott az Indy500-nak, legutóbb pedig a Dakar ralin vett részt. 2020-ra a fő terv ismét az Indy500 volt, amit a koronavírus miatt májusról augusztusra halasztottak, a spanyol klasszis pedig ezt a legkevésbé sem bánja.

Erről közösségi oldalán írt, kiemelve, most, a világjárvány közepén egyébként sem lenne kedve a versenyzéshez, aminél számos fontosabb dolga van most az emberiségnek: a legfőbb a vírus elleni küzdelem (Alonso hazájában, Spanyolországban jelenleg nagyon súlyos a járványhelyzet).

Fernando Alonso a 2020-as Dakar-ralin (Fotó: EPA/Andre Pain)

„Az IndyCar és az Indy500 már közzétette az új programtervet, de amíg ez az egész nem ér véget, nincs túl sok kedvem a harchoz, vagy arra, hogy azon gondolkodjak, mikor tehetem fel ismét a versenysisakot” – írta a spanyol, aki a tervek szerint az Indy500-ra való hangolódásként több futamon is rajthoz áll majd az amerikai szériában.

És, hogy mit hoz majd a jövő? Alonso korábban elismerte, a 2021-es szabályváltozások még visszacsalogathatják az F1-be, ám a sportág vezetői ezeket már 2022-re halasztották. Ami a folytatást illeti, a spanyol egyelőre dönteni sem akar.

Kiemelte, ezzel is akkor foglalkozik majd, ha minden visszatér a megszokott kerékvágásba. „A nyári hónapok után döntök. Mindent elhalasztottak, beleértve az F1 új szabályait is. Azt is látnom kell még, jövőre indulok-e a Dakaron. Ha nem is jövőre, de később még meg fogom csinálni” – zárta gondolatát a rutinos versenyző.

Fernando Alonso a Le Mans-i dobogón (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: McLaren/Twitter)

További tartalmak