Musorujsag
Élő Eredmények

Formálódik a második virtuális futam mezőnye

Formálódik a második virtuális futam mezőnye

F1
Alakul a második virtuális futam rajtrácsa! Az már biztos, hogy öt aktív Forma–1-es versenyző is részt vesz az ausztrál pályán rendezendő vietnámi futamon, de ismét láthatunk régről ismerős arcokat, fiatal reménységeket és sztárbeugrót is.

Valódi versenyek híján virtuális futamokkal igyekszik lekötni a szurkolók figyelmét a motorsportok világa. A kezdeményezésbe az elsők között szállt be az F1, elindítva saját szériáját, ami az elmaradt versenyhétvégéken jelentkezik futamokkal, melyeket, amennyiben ez megvalósítható, a halasztott/törölt eseménynek otthont adó pályán futnak – persze virtuálisan.

Mivel a széria futamait az F1 hivatalos, 2019-es játékával futják, ez a vietnámi hétvége esetében nem lesz megvalósítható, az ország ugyanis idén rendezi/rendezte volna első királykategóriás versenyét, a pálya tehát még nincs benne a tavalyi „csomagban”.

A versenynek tehát nem a hanoi, hanem a melbourne-i pálya ad majd otthont, ahol a szezonnyitót rendezték volna, ha az nem kerül halasztásra a koronavírus-járvány terjedése miatt. Mivel a virtuális bajnokság ezt követően indult a bahreini futammal, a melbourne-i pályán még nem rendeztek viadalt, a választás tehát kézenfekvőnek tűnik.

Ami a résztvevőket illeti, öt aktív versenyző már biztosan ott lesz a rajtrácson: Charles Leclerc, Alexander Albon, George Russell, Lando Norris és Nicholas Latifi részvételét már megerősítették.

Lando Norris és Alexander Albon (Fotó: XPB)

Rajtuk kívül több fiatal reménység is ott lesz a mezőnyben: a Haas tesztverszenyzője, Pietro Fittipaldi is bejelentette részvételét, akárcsak a Forma–2-ben edződő Christian Lundgaard (ő a Renault csapatát erősíti majd) és Louis Délétraz is, aki bár szintén a Haas tartalékosa, mivel az F2-ben a Sauberhez kötődő Charouzzal versenyez, ezen a futamon az Alfa Romeót képviseli majd.

Természetesen ezúttal sem lesz hiány ismert „beugrósokból” sem: ismét indul a korábbi F1-es, ma szakértőként ténykedő Johnny Herbert és kollégája, Anthony Davidson is (ő is megjárta az F1-et, és napjainkban szintén televíziósként dolgozik). A Red Bull eközben egy neves krikett-játékost, Ben Stokest nevezte, a Renault pedig az ausztrál Supercars-bajnokságban érdekelt Andre Heimgartnert.

Ami a résztvevőket illeti, információink szerint magyar érdekeltsége is lehet a viadalnak, Bereznay Dánielt ugyanis meghívták a versenyre, igaz, az ő részvétele hivatalosan még nem került bejelentésre.

Ahogyan az első, úgy a szezon második virtuális futamát is megtekinthetik az M4Sporton! A viadal vasárnap, magyar idő szerint este 9 órakor indul majd.

Borítókép: George Russell és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak