Musorujsag
Élő Eredmények

Red Bull: Ha lecseng a járvány, számon kérjük a Ferrarit és az FIA-t

Red Bull: Ha lecseng a járvány, számon kérjük a Ferrarit és az FIA-t

BBC
Kisebb dolga is nagyobb annál most a Forma–1-es csapatoknak, hogy a Ferrari és az FIA téli titkos megállapodásával foglalkozzon, ám Christian Horner szerint ami késik, nem múlik!

A csütörtöki ausztráliai sajtónapon még úgy tűnt, az idénynyitó hétvége egyik slágertémája lesz, hogy a Ferrari bizalmas megállapodást kötött a télen a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) a megvizsgált és nem teljesen szabályosnak vélt erőforrásának ügyében. Aztán jött a McLaren koronavírusos esete, majd lefújták az egész nagydíjat, a mezőny hazautazott, a Ferrari-ügy pedig félre lett söpörve.

Azóta nincs is új fejlemény ezzel kapcsolatban, leszámítva azt, hogy időközben a Mercedes felsővezetői utasításra kihátrált a Ferrari-ellenes szövetségből, melynek létszáma így hétről hat csapatra csökkent. A csoport új „vezetőjévé” ezzel a Red Bull vált, amely egyelőre újabb támadást azonban nem indított. Christian Horner csapatfőnök a BBC-nek ugyanakkor előrebocsátotta, ez csak ideiglenes béke, ha lecseng a járvány és újra beindul az élet az F1-ben, a Ferrari és az FIA sem ússza meg a számonkérést.

Christian Horner (Fotó: XPB)

„Pillanatnyilag ez mellékes ahhoz képest, amilyen problémákkal jelenleg az F1 szembenéz. Szeretnénk mindent megoldani, és ha ez sikerül, utána újra rátérünk erre, megoldjuk ezt egy későbbi időpontban” – bocsátotta előre.

„Feltettünk pár kérdést az FIA-nak. Ha egy rivális autó technikai szabályosságával kapcsolatban bizalmas megállapodás születik, az felvet pár kérdést. És biztos vagyok benne, hogy ha eljön a megfelelő idő, beszélni fogunk Jeannal (Jean Todt, az FIA elnöke – a szerk.), hogy tisztázzuk, miért született ez a megállapodás, és mit tartalmaz pontosan” – ismételte el, mit vár el a nem Ferrari-motort használó hat csapat a szövetségtől.

Borítókép: Sebastian Vettel hiába üldözte az első etap elején Max Verstappent , hiányzott neki a DRS (Fotó: XPB)

További tartalmak